כמה זמן נמשכת גמילה לגראס

דיון מתוך פורום  התמכרות

12/10/2015 | 21:53 | מאת: סמי

ראיתי באתרים בחול שהחלמה מלאה לוקחת עד שנתיים?

סמי שלום, לא ברורה לי בדיוק ההגדרה של "החלמה מלאה"... כאשר אדם נגמל מהתמכרות, גם אם לא השתמש שנים רבות, תמיד קיים הסיכון שההתמכרות תתעורר מחדש (לרוב בעקבות שימוש חד פעמי או משבר..) ישנם מחקרים שמדברים על כך שכעבור שנה של גמילה, הסבירות לחזור להשתמש יורדת בהרבה. ההסברים לרוב נעוצים בשינוי הנפשי/התנהגותי שמאפשר שימור של הגמילה לאורך זמן. יחד עם זאת, אין משמעות הדבר כי האדם כעת "חסין" בפני ההתמכרות. כל שימוש חוזר, גם כעבור עשרות שנים, עלול לגרום להתעוררות מחדש של ההתמכרות.

הגמילה הפיזית מחומר לרוב קצובה יותר בזמן. לרוב מספר שבועות, עד שהגוף מתגבר על הצורך, ה"קריזים", ותדירות תופעות תסמונת הגמילה יורדת. לצד זה, ישנו תהליך של שינוי התנהגותי שלרוב לוקח זמן רב יותר.

מנהל פורום התמכרות