רוצה לעזור

דיון מתוך פורום  התמכרות

07/08/2015 | 15:44 | מאת: דריה

יש לי חבר ממש טוב שלא התראינו כמעט שנתיים כי טסתי לחו"ל, לפני מספר ימים נפגשנו בפארק, מסתבר שהוא גר ברחוב כבר שנה!! כל הערב רעדו לי הידיים וכל כך נבהלתי ממש שראיתי! מדובר בבחור בן 24, שמעולם לא עשה רע לאף אחד, תמיד עוזר ונותן שפשוט היה חלש ונפל עמוק. הוא אמר לי שהוא משתמש בנייס גאי וכל מיני סמי פיצוציות, הוא בקושי מדבר, לא מצליח לבלוע את הרוק של עצמו פשוט גמור!!! הוא רוצה להיגמל אבל לא יודע איך ואין לו מי שיעזור לו (הוא גר בשיחים בפארק!!) האם יש לי דרך לעזור? אני מאוד רוצה ולא מפסיקה לחשוב עליו ומצד שני מפחדת ש....זה אבוד

דריה שלום, ראשית, עצוב לקרוא את מה שאת כותבת. כמה בקלות אפשר להתדרדר. אני הייתי מציעה לך לגשת לשרותי הרווחה במקום מגורייך, ולברר עבורו מה העזרה שיכול לקבל. במידה וישתף עימך פעולה, את יכולה להציע לו לגשת עימו לשם, ולעשות עבורו את הצעד הראשון. אינני יודעת היכן את והוא מתגוררים ולכן קשה לי להציע סיוע ספציפי, זה מעט משתנה מרשות לרשות. אבל למחלקה לשרותים חברתיים בוודאי יהיה יותר מידע. נשמע שהוא הצליח "לסחוף" אותך אל תחושת חוסר האונים, "שאין מה לעשות", אבל לא כך. יחד עם זאת דרושה סבלנות רבה. אשמח לעמוד לעצה בכל עת בהצלחה!

17/08/2015 | 01:03 | מאת: דריה

הלכנו ביחד ביום שני האחרון לסוציאליים (ככה אנחנו קוראים להם זה למעשה מוקד של מישהו לרוץ איתו בתל אביב) הם אמרו שאין להם איך לעזור לו ושלחו אותנו לבחור בשם אבנר שאמור כביכול לעזור לידיד שלי להגיע לאשפוזית. עד כאן הכל היה בסדר... קבענו להיפגש יום למחרת הוא אמר שלבד הוא לא מסוגל ורווח לי שהוא נותן לי לעזור לו ושהינה...כמעט הצלחנו ו...הוא הבריז. חיפשתי אותו בכל המוקדים של ההומלסים והנרקומנים וכולם אמרו שלא ראו אותו מאתמול. אני מנסה לא להשלות את עצמי כי מעט מאוד מכורים שהכרתי באמת הצליחו לצאת מהחיים האלה, מהסמים והאלכוהול, אבל אני רואה שהוא רוצה אבל הוא מפחד ומתבייש והאמת?! הוא לא מכיר חיים אחרים. אני גם מפחדת ללחוץ עליו יותר מידי שמא יתחרט לגמרי

16/08/2015 | 05:30 | מאת: פלוני

מכורים אנונימיים -naisrael.org.il ,קבוצת תמיכה בחינם,אני השתמשתי שנים רבות וסבלתי,בשנים אחרונות שימוש כבד בנייס גיא,הגעתי למכורים אנונימיים,ותודה לאל הפסקתי להתשמש,זה עובד,זה אנונימי,וזה בחינם

21/09/2015 | 09:41 | מאת: נכון צודק רק כסף

דעי וזיכרי שאת במקום ראשון ,ותזהרי בשביל עצמך ההכי חשוב

מנהל פורום התמכרות