תלות קטנה באלכוהול.

דיון מתוך פורום  התמכרות

26/08/2014 | 05:08 | מאת: אלון

אהלן.שמי אלון. אני בן 21. אני שותה 4 פעמים בשבוע בערך, לא בעבודה אלא אחרי העבודה. בעבודה אני מתפקד בסדר גמור למרות שלפעמים יש לי קצת שינויים במצב הרוח. למעלה משנתיים אני שותה לפחות 3 פעמים בשבוע אם לא יותר, באירועים חברתיים - אפילו כשאני יושב ואף אחד לא רוצה לשתות אני הראשון שיציע. מבחינתי אם יושבים עם חברים אז גם שותים, וגם רובם כאלה שאוהבים לשתות. החיים שלי די משעממים אני עובד 10 שעות ביום בשעות הערב - מ6 בערב עד 3 לפנות בוקר. וזה נותן איזשהו חיזוק. אני לא אדם טיפש ולאחרונה התעמקתי בנושא. אמא שלי חושבת שאני שותה יותר מדי ואני לא חושב שלא, אבל השתייה נותנת לי חוזק עצום הן מבחינה נפשית והן פיזית. אני זוכר שגם לפני ששתיתי הייתי מלא ביטחון ושמח בצורה טבעית - כי הייתי ילד ביישן ופתאום בבת אחת השתניתי, רזיתי ונהייתי גבר נאה יחסית והתחלתי לשבת ולדבר עם בנות. אבל פתאום ה"פיק" הזה של האופוריה הטבעית נגמר, אולי כי נפגעתי ממישהי שהתאהבתי בה והתחלתי יותר לצאת ולשתות יותר ולאט לאט נהייתה לי ממש כמיהה לאלכוהול אולי בגלל הכמויות שהייתי שותה בהתחלה. אני רואה את החיים מעט משעממים בלי זה.. כאילו אני עובד וצוחק בעבודה ומדבר קצת עם בנות אבל אני לא מרגיש שאני באמת צריך לעשות עליהן רושם כשאני לא שותה. בגלל שירד לי הביטחון העצמי לחרונה אז אני אפילו לא מנסה להתחיל ולפלרטט איתן כמו פעם. אז אנחנו יושבים עם בנות וחברים ואני שותה וצוחק ושמח ומלא ביטחון, ורוב הפעמים אני מצליח למשוך כמה בחורות אבל פה נהייתה הבעיה - אני לאחרונה מרגיש שאלכוהול כבר לא ממסטל אותי, לא נותן לי ביטחון אלא להיפך ! זה כן משקיט את החוסר שקט ומרגיע אותי מאוד אבל גם זה לא נותן לי תחושת ביטחון כמו בעבר. אלא משנה אותי קצת לרעה אפילו. הסביבה שאני חי בה לא מאפשרת לי להראות חולשה ואני חושב שבגלל זה אהבתי את האלכוהול כי הוא נתן לי ביטחון. אולי אני פשוט לא אוהב להיות אני. השאלה שלי היא אם אפשר להגמל מאלכוהול בכלל? הבנתי שיש רצפטורים במוח שימנעו ממני פסיכולוגית ופיזיולגית להגמל, אז כמה זמן אני צריך כדי שאותם תאים במוח יחזרו לתפקוד תקין ותעבור לי הכמיהה לאלכוהול? האם זה בסדר להפחית את השתייה לפעמיים בשבוע בסופשים ? או שעדיף להגמל גם מזה. אני רוצה להרגיש יותר חי גם ללא האלכוהול. לאהוב ללכת לים בלי לארגן 4 בקבוקי וודקה עם חברים ולדפוק את הראש. זה יקרה מתישהו או שהסיכוי קלוש כי כבר הגעתי למצב שאני מחפש את האלכוהול באופן יום יומי. אודה לכם על תשובה ואוהב אתכם !

26/08/2014 | 05:10 | מאת: אלון

שכחתי להזכיר שאני מפחד מתרופות פסיכיאטריות כאלה ואחרות, אז אם אפשר לא להציע לי כאלו

04/09/2014 | 15:21 | מאת: אינה ארצי

היי אלון. נשמע שאתה מווסת את עצמך דרך האלכוהול, פונה אליו על מנת לסייע לעצמך להתמודד עם נושאים מסוימים. אני חושבת שיש צורך לפנות לאיש מקצוע טוב (פסיכולוג, פסיכותרפיסט על מנת ללמוד להתמודד עם הקשיים. בהצלחה

12/09/2014 | 00:46 | מאת: זיגי

10/06/2015 | 23:17 | מאת: נורית

לא שותה 12 שנים צר לי מאוד חומד אתה נשמע לי הנפש התאומה שלי אני לא אהיה פוליטיקלי קורקט בגלל החומרה של הנושא אלכוהוליזם היא מחלה של נפש סובלת מאוד האלכוהול מקל על הסבל והמכונת כביסה בראש

מנהל פורום התמכרות