עישון חשיש ושתיה איך יודעים שהוא מכור ?

דיון מתוך פורום  התמכרות

23/04/2014 | 16:46 | מאת: ר

שלום אני יוצאת עם בחור שמעשן חשיש ושותה . הוא טוען שזה רק בסופש אבל אני חושבת שהוא מכור .1 איך אפשר לדעת אלה סימנים יש כדי לדעת אם הוא מכור ? 2והאם גם אם הוא מפסיק הוא יכול בשניות שוב לחזור לזה ? (כי זה לחימה יום יומית ) 3 כמה זמן צריך להיות נקי מעישון כדי לעשות בדיקות דם ?

25/04/2014 | 12:27 | מאת: אינה ארצי

שאלה מצוינת וחשובה. 1. סימני התמכרות- האדם משקיע הרבה זמן ואנרגיה במושא ההתמכרות. את רואה שבראש סדר עדיפויות שלו עומד השימוש. התפקוד שלו נפגע, העולם שלו מצטמצם, אנשים מתרחקים ואת כל החלל ממלא חומר או אלכוהול. 2. במידה והוא מכור, זוהי מחלה כרונית ולכל החיים הוא יצטרך להיות עם יד על הדופק ולשלוט בתופעה. (זה לאו דווקא רע - לרוב האדם משתנה ועושה תהליך מאוד משמעותיוהדבר תורם רבות לאיכות חייו). 3. לא רואים כלום בבדיקות דם אלא בבדיקות שתן ורואים את החומר עד חודש אצל משתמש קבוע בחשיש. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות