הימורים לצורך הנאה

דיון מתוך פורום  התמכרות

31/03/2014 | 07:15 | מאת: מירים

שלום אינה, בן זוגי ואני 14 שנים יחד, מגדלים 4 ילדים קטנים.לפני כשנה עברנו לגור ביישוב קטן. בן זוגי השתלב שם במסורת משחקי פוקר. משחקים על סכומים קטנים יחסית. בהתחלה התחביב היה נראה לגיטימי. התחיל לשחק עד השעות הקטנות של הלילה לעתים ארבע פעמים בשבוע. לא תפקד בלילות- תינוק בוכה, ילדים חולים.. בבקרים קם עייף לעבודה. התחלתי להטיל וטו. הגעתי למצב שנעלתי את הבית. איימתי בפרידה. הגענו להסכם שישחק פעם בשבועיים. גיליתי שתקופה ארוכה שיקר והמשיך לשחק שלוש - ארבע פעמים בשבוע אך זמן קצר יותר. הגענו להסכם שישחק פעם בשבוע0. שוב הפר אותו ועבר לפעמיים בשבוע עד סביבות אחת בלילה. בסוף השבוע האחרון ראיתי התכתבות בוטה עם מישהי שהכיר עוד בתיכון. דרשתי הסברים. הכחיש הכל וטען שסתם מתכתבים. רק לאחר שלחצתי הודה שקיימו יחסי מין לפני כשנה וחצי ומאז מתכתבים. התקשרתי אליה לוודא התברר שהפכה לאשת סודו. אמרה שניסה ליצור מפגש והיא סרבה. אב בשבוע האחרון הסכימה (זו היתה ההתכתבות שראיתי, בה הם קובעים דייט). לאחר פיצוץ שהיה הבטיח לנתק את הקשר עימה הקושי שלי כעת- הפוקר. אמנם משחק לצרכי הנאה אך ברור שמושפע מנטלית מצבי רוח, זחיחות, חרדה ממות (אומר שמרגיש שעומד למות בקרוב), צריכת אלכוהול מוגברת, בעיית שינה (לאחר משחקי פוקר לא מצליח להרדם) מתעקש להמשיך לשחק. מתעקש שאין כל בעיה. מה עושים? אולי תוכלי להפנות אותי למחקרים רלוונטים. תודה רבה

13/04/2014 | 10:38 | מאת: אינה ארצי

שלום לך. אני חושבת שהבעיה היא מורכבת גם עקב נורמטיביות ולגיטימיות של ההתנהגות. עם זאת התופעה גורמת לקשיים אישיים וזוגיים. חשוב לפנות לאיש מקצוע, עדיף זוגי ולבדוק את הקשיים לעומק. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום התמכרות