גמילה מגראס וטיפול בדיכאון

דיון מתוך פורום  התמכרות

20/04/2013 | 00:16 | מאת: דן

הי, קרוב משפחה של חבר טוב נמצא במצב לא קל: הוא מתאר משהו שנשמע כמו דיכאון חמור, אולי אפילו קליני, ביחד עם התמכרות חמורה לגראס. אין לי מושג מה קדם למה. אילו אפשרויות עומדות לדעתך בפניו? האם להתחיל מלהיבדק אצל פסיכיאטר לגבי הדיכאון, או דווקא לחפש מסגרת להיגמל בה? ואם גמילה, אז איך ואיפה? צריך להדגיש שמדובר בבחור צעיר שמוקף בחברים מהסוג הלא-נכון. גם ככה אין יותר מדי שיתוף פעולה ממנו, בטח שלא בעקביות. שום גמילה לא תעבוד ללא ניתוק פיזי מהחברים סביבו.

24/04/2013 | 14:52 | מאת: אינה ארצי

דן אתה צודק. עדיף לשקול מסגרת סגורה, רק להקפיד שבתוך המסגרת יהיה פסיכיאטר. חייבים לייצב אותו מבחינה תרופתית, אחרת יהיו כישלונות שלא תורמים למוטיבציה.

מנהל פורום התמכרות