התנהלות מביכה של הנכד כלפי

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

27/01/2010 | 09:00 | מאת: שרה כהן

לי נכד אחד בן שנתיים וחצי, כשאני שומרת עליו כשהוריו עסוקים בלימודים או עבודה היחסים בינינו טובים מאד ואנחנו נהנים לעשות דברים ביחד. כאשר אני נכנסת לביתם הרבה פעמים הנכד אינו מתייחס או מתייחס באופן המתעלם מנוכחותי. בפעם האחרונה שפניתי אליו כשבתי הגיעה אלינו הבייתה הוא אמר "אני לא רוצה לדבר אתך" . לא נכון ולא חכם להיעלב מתינוק בן שנתיים וחצי ובכל זאת אשמח לעצה כיצד להגיב. יחסי עם בתי ובעלה מעולים.

שלום לך שרה, טוב שיחסיכם, שלך ושל נכדך, נעימים ומהנים, ושיש ביכולתך להתפנות לשמור עליו בעת שהוריו עסוקים. ילדים בגיל זה, המבלים את מרבית יומם בגן, ולעתים אף ממשיכים את היום עם סבא-סבתא, מחפשים את קירבת הוריהם. נראה שנכדך מקשר את נוכחותך עם היעדרות הוריו, ובהתנהגותו כלפייך הוא מבטא את רצונו שהם יישארו עמו, שלא ייעדרו... האם פירוש זה מפחית מתחושת הדחייה ? תמשיכו ליהנות זה מחברת זו ולהיפך. נוחי

14/02/2010 | 16:13 | מאת: שני

יש פתרון,הייתי בסרט הזה בהתחלת הסבתאות שלי, כול שעליך לעשות, יש צעצועים של 2 שקלים או 5 שקלים,לא יותר ממש כך, תקני כמה כאלה וכול פעם שאת הולכת אליו את לוקחת לו 2 או 3 , לא יותר,הם מאוד אוהבים את הצעצועים הפשוטים והקטנים שנכנסים לתוך כף היד,ובנוסף גם לשחק איתו לרדת לרמה של ילד, כמו מחבואים ותופסת לא רציני, ותוך זמן קצר הוא ירוץ אליך ותראי את תהיה הסבתא המועדפת, ב ה צ ל ח ה אשמח לקבל תגובה באתר

14/02/2010 | 18:24 | מאת: שרה כהן

תודה על הרעיונות אעזר בהם.

שני, כל רעיון פרקטי בנוסף להבנת הסיטואציה - מבורך. ושרה - אשמח לדעת כיצד התפתח הסיפור... נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם