קו חם לזכויות סבתות וסבים לקשר עם נכדיהם

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

17/01/2010 | 11:27 | מאת: משפחה חדשה

בישראל קיימים, על פי הערכה, כ 300,000 סבתות וסבים המנותקים בעל כורחם מנכדיהם. לעיתים בעקבות גירושין של ילדיהם נמנע מהם הקשר עם הנכדים, לעיתים בעקבות פטירה ומעבר למקום מגורים מרוחק. במקרים אחרים מנותק הקשר על רקע סכסוכים בתוך המשפחה. "נוצר מצב אבסורדי בו החוק הישראלי לא מכיר בזכות של סבים וסבתות לקשר עם הנכדים שלהם, בתוך 20 שנה, יוכפל מספר האוכלוסייה בגיל השלישי והבעיה תחריף ", אומרת עו"ד אירית רוזנבלום , מייסדת ומנכ"לית משפחה חדשה, "החוק צריך ליישר קו עם מציאות חיינו לפיה תוחלת החיים מתארכת וזכויות המשפחה אינן חלות על דור אחד בלבד אלא נמשכות לאורך הדורות. בעבר הלא רחוק, סבים וסבתות לא היו זוכים להכיר את נכדם, אך ההתקדמות הטכנולוגית והרפואית האריכה את חיינו ומחייבת אותנו לתת מענה לסוגיה הזו". על מנת להתמודד עם המצב חנך ארגון משפחה חדשה קו חם תחת השם "סב השעה" הנותן מענה משפטי לבירור הזכויות של סבים וסבתות שנותקו בעל כורחם מהנכדים שלהם. מספר הטלפון של הקו החם "סב השעה": 03-5660504. פרטים נוספים : בת- חן גרינבלט 050-8927120 , 03-5660504 ובאמצעות אתר האינטרנט של משפחה חדשה בכתובת http://www.newfamily.org.il/rec/259

08/02/2010 | 10:50 | מאת: סתיו

אתם כותבים: לעיתים בעקבות גירושין של ילדיהם נמנע מהם הקשר עם הנכדים, לעיתים בעקבות פטירה ומעבר למקום מגורים מרוחק. במקרים אחרים מנותק הקשר על רקע סכסוכים בתוך המשפחה.... ומה קורה כשלסבא או לסבתא הפרעת אישיות נרקיסיסטית, NPD? האם לא מספיק היה להתעלל בהורים בילדותם, צריך גם להתעלל בנכדים ובנכדות???? בושה במדינת ישראל.

25/03/2010 | 15:41 | מאת: אני

הזכויות הן להורים בלבד אין לסבים או סבתות שום זכות על הנכדים פשוט חוצפה

שלום "אני" אפשר להסביר בבקשה, מה הקשר של תגובה זו לשרשור שאליה היא צמודה ? לקראת החגים עולים רגשות סוערים, ואוכל להתייחס למה שאבין יותר. נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם