יחסי חמות

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

17/12/2009 | 21:10 | מאת: גילה

חמותי אישה מאוד מבוגרת ומצידי ההתנהגות היא תמיד טובה ומתחשבת אבל ניראה כי מהצד שלה זה לא ככה. ממש לא מעניין אותה שאני אישתו של הבן שלה, היא מחליטה בתור סבתא מה יהיה בכל מצב ולא משנה איזה ועם מי. דיברתי איתה אישית וזה לא עוזר, היא אומרת לי דברים שאני רוצה לשמוע אבל עושה בסופו של דבר מה שהיא רוצה, וככה גם בשיחות שהיו לה עם הבן שלה. גם לא מוצא חן בעיני שהיא יכולה להגיד ולהתנהג ליד הילדים שלי בצורות מעליבות כלפי (גם מול אנשים אחרים וביחוד עם אחרים). מה עושים לדעתך במצב כזה?

גילה שלום, חמותך אשה מאוד מבוגרת... בואי נחשוב מה זה אומר: שחשוב לה להיות משמעותית ? להחליט - כל עוד יש ביכולתה ? בדורה כך היה נהוג ? בגילה קשה לשנות תפיסות והתנהגויות (לא בלתי אפשרי אבל קשה) ? ועוד ועוד.... ומה לך ולכל אלו ? לפעמים, ורק לפעמים אולי אולי אנחנו מצליחים להרגיש אחרת משאנו מבינים אחרת. הפירוש או הסיפור שאנו מספרים לעצמנו אודות התנהגותם של אחרים בסביבתנו, עשויים לקבל משמעויות שונות, לעתים פחות אישיות כלפינו. או אז אנו נינוחים יותר ומסוגלים להבחין באדם האחר כמגולם מתוך עצמו ולאו-דוקא בהקשר אלינו, וממרחק זה קל לנו יותר. מה דעתך ? נוחי

28/12/2009 | 11:52 | מאת: גילה

לקבל כל התנהגות שלה שתפגע ביכי בדור שלה היה נהוג ומקובל להתנהג כך לכלה - אז לקבל בזרועות פתוחות את ההצלפות? אולי נתקדם קצת ונבין שכבוד לא יכול להיות חד צדדי?. הרי אנחנו לא מתחתנות כדי לקבל חבילה עם התעללות, זה לא בדיוק הולך ככה.

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם