הבת שלי מעדיפה את הסבתא

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

24/06/2009 | 18:32 | מאת: יעל

שלום, בתי בת ה3.5 מעדיפה לבלות את זמנה עם חמתי ודודתה שגרות בצמוד אלינו. כל יום אחרי הגן היא מתעקשת ללכת אליהם ומבלה שם עד שעות הערב, שם היא אוכלת, מתרחצת ומשחקת. זה כך מאז שהיא נולדה, זה התחיל מעזרה והמשיך כקשר חזק בלתי ניתן להפרדה. אני נמצאת איתה אבל משתוקקת ללכת הביתה ולהיות עם ביתי, לאכול איתה, לרחוץ אותה ולהקדיש לה זמן אך אין היא מעוניינת וכשאני מתעקשת היא בוכה וצורחת שעות על גבי שעות. האם זה נורמלי? האם עלי לוותר על הצורך שלי להיות איתה ולטפל בה? מה עלי לעשות בשביל להחזיר אותה אלי? תודה, יעל

שלום אמא יעל, המחול העדין שבין הצורך בתמיכה באם טרייה לבין עצמאותה, קשה לדמיין מה יצמיח. העזרה שקיבלת ודאי תרמה להתאוששותך מהלידה וסיפקה לבתך כל מה שהיתה זקוקה לו. כעת את רוצה לממש את אמהותך ונתקלת בקושי של ילדתך להיפרד מדמויות משמעותיות לה ביותר. ואת יכולה, ודאי שכן. תוכלי לקחת לך חלק גדול יותר בטיפול המעשי בה ובמחשחקים ובבילוי, עדיין בבית חמותך ודודתה, עד שתגיעי לטיפול מלא בה. משם אפשר להגדיל את נתח הקשר ביניכן ולהעביר אותו אט-אט לביתכן. אלא שלשם כך יש להגיע לשיתוף פעולה עם קרובות המשפחה, תוך הבהרת הסכם חדש וברור לגמרי בינך לבינן. בשיחה עדינה עם הכרה בגמישות וברגישות, תוכלו לתאם הסדרים חדשים. בעדינות. בהצלחה אמא, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם