חמתי וחמי

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

29/08/2010 | 12:35 | מאת: ענת

שלום לך, אני נשואה כבר 14 שנים אני אמא לשלושה ילדים ובעל מקסים. הבעיה שלי היא חמי וחמתי, ההורים של בעלי. אנשים כאלה לא ראיתי בחיים שלי. נכון שאני נשואה 14 שנים אבל כל פעם הם עושים משהו חדש אני פשוט בשוק. הם לא עוזרים לנו בכלל, כשאנחנו מוזמנים אליהם לארוחות תמיד צריך להביא איתנו אוכל או משהו, לא זוכרים אף תאריך יום הולדת ולכן גם לא מתקשרים לאחל מזל טוב, וכשאנחנו שוכחים אוי ואבוי לנו איך העזנו לשכוח את יום ההולדת, פשוט לא אכפת להם מהבן שלהם ומהנכדים. כשלהם יש יום הולדת דורשים מתנות ועוד מה הם מבקשים שהבן שלהם יביא להם מתנה כסף, בחיים שלי לא שמעתי שהורה שהמצב הכלכלי פי כמה וכמה יותר טוב מבקש מהבן שלו שיביא לו כסף. והילדים שלי לא אוהבים ללכת אליהם בכלל ואם כבר הולכים אליהם אז אסור לגעת אסור לזוז ואסור לנשום. אציין שאח של בעלי גם נשוי ויש לו 2 ילדים ולהם הם כן עוזרים וכן אכפת להם, האפליות שהם עושים ממש משגעות אותי ובגלל זה כל פעם כשאני שומעת משהו עליהם אני ממש מתרגזת עליהם ואז אני ובעלי מתחילים לריב. איך מפסיקים עם הריבים, איך מפסיקים להתייחס אליהם ולהתרגז מהם ואיך אפשר אולי לחנך אותם שיהיה להם קצת יותר אכפת מהבן שלהם שהוא בעלי כי הוא לוקח את זה קשה.

ענת שלום לך, הכאב לנוכח מה שאת פוגשת מובן לגמרי. קשה לחיות בהרגשות של קיפוח, אי-צדק וחוסר הדדיות. אנסה להביא התבוננות מזוית אחרת, שאולי תבהיר מעט מענני העצב. נניח שחמייך נשאלים אודות יחסיהם עם בנם ואיתך, כיצד היו הם מתארים את יחסיכם? את רגשותיהם? את ציפיותיהם? אכזבותיהם? את יכולותיהם? רצונותיהם בגילם? את הפער ביחסים בינכם לבינם לבין אלו שיש להם עם אחיו של בעלך? משהו מתיאורך משדר יותר הרגשות קשים שלך מאלו של בעלך, והוא ודאי נקרע בין קרוביו היקרים - אשתו, את מחד, והוריו מאידך. לא פשוט עבורו. האם גם הוא חש כמוך? אולי לא פוליטיקלי קורקט מבחינה מקצועית לומר את שאגיד עכשיו, אולם גם רגשותייך מזמינים בירור לפשר חווית הקיפוח, שאולי מוכרת ממקום עתיק יותר ואחר. זה חשוב, משום שרגשותייך אלו מניעים את חייך ומשפיעים על איכות יחסייך עם בעלך וכל סובבייך. ואני כבר מתנצלת, אם הבנתי לא נכון, מאחר ואין בידי את התמונה על כל מורכבותה, אלא רק את חלקי הפאזל שהבאת את. את מוזמנת להביא עוד, ונבין יותר... שנה טובה וחתימה טובה לחיים של שלום ושלווה, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם