עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

21/07/2010 | 18:42 | מאת: שירין

שלום נוחי אני אמא לשתי בנות תאומות ואני ממש שמחה מהברכה שהעניק לי אלוהים אבל.... מאז שהתחתנתי אני נתקלת בסכסוכים עם חמתי וזה נובע לפי דעתי מקנאה. כשהייתי בהיריון לא זכיתי לתמיכה ממנה וכשהייתי בחודש האחרון בזמן שבו אירגנתי את החדר של הבנות היא אמרה לי בגסות " למה את מכינה אותו עכשיו, פעם מישהי עשתה כך והבן שלה מת " ומאז אני בטראומה. אחרי שילדתי הטראומה גברה עוד יותר היא פגעה בי הרבה גם הבנות שלה בזמן שבו הייתי צריכה תמיכה וחיבה מכל הסובבים אותי כי את יודעת איך יהיה המצב הנפשי של היולדת והלחץ במיוחד אני עם תאומות. לכן במפורש אני שונאאאאת אותה אף אחד לא יוכל להרגיש את הנזק העצום שעשתה לי. בעלי הוא בן אדם טוב ואוהב אותי וזה מה שמנחם אותי ואם לא, הייתי מתגרשת ממנו ומתרחקת ממנה. גם הבנות שלה חשבו להשתלט על התינוקות שלי כאילו שהן שייכות להן. אחת מהן הייתה אומרת לי בכל תקופת ההיריון " חכי, אני אעשה את הכל עד שהתינוקות שלך ישכחו ממך".בקיצור, אני לא רוצה שהם יתקרבו לבנותיי באופן מיותר אני רוצה לשמור על קשר טבעי כאילו שהם לא גרים לידינו ושיראו אותן רק פעם או פעמיים בשבוע מספיק להם!!!!!! מה לעשות לדעתך? בבקשה אל תייעצי לי להבין אותה ואת הבנות שלה תאמיני לי ניסיתי הרבה פעמים לא מגיע להם.

שירין שלום לך, את מספרת על דברים טובים בחייך: התאומות שאת שמחה בהן, ובעלך הטוב, האוהב והמנחם. מאידך, את מתארת יחסים רעים עם חמותך וגיסותייך, המעוררים בך רגשות עזים של שינאה. את מרגישה שעלייך לשמור על בנותייך מהשפעתן המזיקה של קרובותייך ואף המאיימת לגזול אותן ממך. ואת יכולה, חזקה ונהנית לגדל את תאומותייך באופן עצמאי. נשמע שאת מסתדרת לא רע וחיה בטוב עם המשפחה שבנית לך, ונראה שהצלחת גם לשים גבולות ברורים בינך לבין חמותך וגיסותיך בהקשר להשגותייך והחלטותייך לגבי ילדותייך. הקושי שאת מעלה אכן מעורר אנרגיות שליליות, אולם אם אכן השגת לך את החיים שאותם בחרת לך, גם אותן קרובות-משפחה תלמדנה לקבל אותם, את גבולותייך, וייתכן שבעתיד אף אותך. השאלה: מדוע חשבת שאציע לך 'להבין' את חמותך ושות' ? היית רוצה להבין את פשר התנהגותן, ומשם לנסות למצוא גשר מיטיב ? בורכת בבעל ובבנות מקסימות, מאחלת לך המשך חיים מקסימים ובעלי השפעה דומה על סביבתך. אשמח לתגובתך, נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם