נכדים

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

12/05/2010 | 16:40 | מאת: רבקה

אני סבתה לשני נכדים שגרים רחוק. כשהם מגיעים (לא לעיתים קרובות) אני משתדלת להיות איתם הכי הרבה שאני יכולה. עכשיו אמור להצטרף נכד שלישי ואין לי מושג איך אתחלק ל-3 ? אני חוששת שבואו של השלישי ירחיק אותי מהשניים שהם כה אהובים עלי. איך מסתדרים עם נכדים רבים ? סבתה מתחילה

14/05/2010 | 14:31 | מאת: סבתל'ה

כשהייתי אם לבת אחת, ובני עמד להיוולד, חשבתי אז בדיוק כמו שאת חושבת כעת לגבי הנכדים.איך אוכל לאהב את בני כפי שאני אוהבת את בתי? איפה יהיה לי מקום בלב? התשובה ברורה. יש מקום בלב לכולם. אני כותבת ככסבתא לנכדים,שחלקם גרים קרוב וחלקם רחוק ואף בחו"ל.נכון שבשביל זה צריך להקדיש זמן, לבקר אותם, להזמין אותם אליך בחופשים,ואם אין ברירה גם לטוס לחו"ל כדי לשמור על קשר. למרות האימיליים והסקייפ, צריך את המגע. לא לשכח לחבק ולהרעיף אהבה. אם יש משהו שאת יודעת לעשות לבשל,לאפות,לצייר כל דבר שעולה על דעתך, אפשר לעשות את זה ביחד. בהצלחה ושיהיה במזל טוב!

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם