נכד שאוהב כסף

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

23/04/2010 | 13:26 | מאת: חנה

שלום רב לכולם, לנכד שלי ימלאו בקרוב 7 שנים. והוא מתחיל להבין את האפשרויות הנחמדות שכסף מקנה. ליום ההולדת שלו תכננתי לקנות לו מתנה כלשהי בסכום של עד-200 ש"ח. אך להפתעתי הוא צילצל אליי וביקש שאתן לו כסף ממש ולא מתנה. הוא גם פרט את הסכום שהוא רוצה בשטרות ואת הסכום שהוא רוצה במעות. שאלותיי: 1) האם אכן להיענות לבקשתו?? (אגב, הוא חוסך ולא ממש מבזבז את הכסף שהוא מקבל). 2) ואם לא להיענות לבקשתו, אז כיצד עליי לנמק לו את סרובי, מבלי לפגוע ולאכזב אותו כל כך?? תודה מראש על תשובתך, חנה

חנה שלום, תודה על שאלה כ"כ חשובה בימים טרופי-צריכה אלה. מה עם תשובה בנוסח: המון מזל טוב וברכות (וכו' וכו') נכדי האהוב, יופי שאתה יודע מה שאתה רוצה בשבילך. מצרפת לך סכום שהקצבתי למתנה (תוספת אפשרית: "שיקדם אותך להשגתה"). הרבה אהבה וכו' וכו'... מסבתך האוהבת והמעריכה. אני בטוחה שתשיג את המתנה שלך בהקדם(: מה את אומרת ? מזל טוב ! נוחי

24/04/2010 | 16:22 | מאת: חנה

נוחי שלום לך, תודה רבה רבה על התשובה המהירה. מתשובתך אני למדה שלדעתך עלי להיענות לבקשתו של נכדי ולתת לו כסף מזומן (ועוד מדובר בסכום לא מבוטל). האין זה מוגזם? הרי מדובר בילד בן 7 שכלל לא בטוח שיש ביכולתו להבין את פשר הסכום של כ-200 ש"ח; ומצד שני אולי עדיף לתת לו מה שהוא בוודאות רוצה ומבקש, מאשר לקנות לו מתנה כלשהי שתעמוד כאבן שאין לה הופכין. אכן, אני לא לגמרי שלמה עם אף אחת מהאפשרויות. אני באמת זקוקה לשמוע ממך שוב. ותודה על הפורום המעניין והמיקצועי שאת מנהלת. בברכה, חנה

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם