שלום רב , זו חגיגה, הדבקתי פה 2 מכתבים המתייחסים

דיון מתוך פורום  יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם

18/03/2010 | 00:55 | מאת: חגיגה

נוחי שלום רב, הנה הדבקתי 2 מכתבים. הראשון שלי אל בני היקר. השני , תגובתו אלי. ************************ זה המכתב מבני בן ה 20+ : אני בא אל סבא בשעה 19 - 20:30 כל יום שישי. למה את לא יכולה לעשות את כל הדברים שפירטת , רק בשעה/יום אחרים ? יש לך הרבה הזדמנויות אחרות להראות לו שירים ותמונות בזמן שלך ולא נראה לי שאת חייבת לעשות זאת בדיוק בשעה וחצי שאני נמצא אצל סבא ביום שישי. נ.ב דיברתי עם עידית על הנושא הזה והיא אמרה לי שגם לה זה מפריע, אנחנו רוצים להיות עם סבא לבד בלי שיחליטו בשבילנו איפה לשבת ומה בדיוק לעשות יחד איתו ועל מה לדבר איתו (את 3 הדברים הללו את עושה כל פעם למרות שאת אומרת כל הזמן "אני לא פה" ) פעם הבאה אם אבין שאת באה פשוט לא אגיע ולא מרוע לב זה פשוט לא נוח לי. ----- Original Message ----- From: ratz To: [email protected] Sent: Saturday, March 13, 2010 12:54 AM Subject: מאימא אורי אהובנו, בוקר טוב , שמע נא: הבנתי אותך! אפילו חככתי בדעתי מראש האם לבוא, ע"מ לאפשר לך להיות עם סבא ועידית לבד. ממש כך. **************** העניין הוא שלבוא בערב שבת לאבי עבורי, זה שונה מלקפוץ אליו ביום יום. ********* בפרט שהיתה לו יום הולדת. רציתי לשמח אותו במשהו סמלי, וגם לשהות במחיצתו. ************************* נעים לי להתקלח, ולצאת אליו. בבית שם, אני גם חשה את השבת. ******** בנוסף, אני עצמי משתדלת לתת לו את תשומת הלב, עם משהו איכותו או ערכי כלשהוא. (שיר שחיפש מילותיו, אלבום ילדות / שלו, אתה מבין , אני מביאה לו במיוחד מיני גרויים, ******************************************** במקום, שיתחרבש רק עם "סיפורי עופר" שלרוב בעייני הם נורא מטופשים ורייקים מתוכן. ********************************* לצערי, עופר הוא בחור טוב לב, ורגיש בדרכו, אך התשומות שהוא מסוגל להעניק לאבי הן דלות מאוד ורייקות. פולט המון שטויות ודברים רייקים מתוכן. ********************************************** שאני באה, אני מביאה גרויים ברמה אחרת.,, לא פעם מקשרת אותו לאימי למשל. ***** בעייני זה יותר חשוב מאשר לשמוע את המלל לשמו של עופר. ************************ מה אתה חושב כרגע? מקשיבה לגמרי. שבת שלום, אימא אודה על התיחסותך נוחי. ************************* תראי, מחד אני לגמרי מבינה את צרכי ילדיי להיות עם סבם לבדם. מאידך, חשוב לי גם לבקר באותו הזמן מטעמיי שלי. ***************** וזו הנקודה כפי שתופסת אותה. אודה לך אם תואילי להתיחס כיצד נראה לך שכדאי שאנהג? בכוד ותודה מקרב לב. ********** .

שלום חגיגה, שמחה על שאת משתפת. כעת התמונה מעט בהירה יותר. אשיב לך בקצרה בהתאם למסגרת הפורום: נעים לראות את האהבה והחום שמשפחתכם עוטפת בהם את אביך הסב. אם הבנתי נכון, הרי שבנך מגיע לסבו רק פעם בשבוע בשישי בערב בעוד שאת מבקרת אצל אביך גם במהלך השבוע. בנך מבקש ליצור לעצמו סוג של קשר שנעים לו, מדוע לא לאפשר לו ? לך חשוב מה שאת רואה כנכון וחיוני - ודאי תוכלי לעשות זאת גם בביקורים אחרים. בשביל הפשרה ושלום המשפחה - גם שתוכלי לחגוג עם אביך את ערב שבת וגם שיוכל בנך ליהנות כפי שנחוץ לו - מדוע שלא תנצלו זאת למפגש משפחתי בן שלושה דורות ? מאחלת לכם עוד שנים רבות של קשר משפחתי מלוכד. נוחי

מנהל פורום יחסי סבים-נכדים וההורים שביניהם