תת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

27/03/2011 | 18:41 | מאת: נטע

שלום, יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופלת באלטרוקסין כ-3 שנים, מינון של כ-600 מק"ג בשבוע. שאלתי היא האם בעזרת שמירה על אורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית וכו') אפשר להאט את קצב ההידרדרות של הבלוטה והניוון שלה? תודה

נטע הכל תלוי במצב הבעיה : 1. אם יש כבר מצב שיש מימצא פתלוגי- זה מצב בלתי הפיך; 2. אם אין מימצא פתלוגי - הפיך. אז יש להניח אם האדם יחיה על בסיס של "סגנון חיים רפואי" lifestyle medicine כי אז יש סיכוי שהמצב ישתנה לטובה. בברכה ורפואה שלמה

28/03/2011 | 09:30 | מאת: נטע

שלום פרופ' קידר ותודה על התגובה. לא כל כך הבנתי למה הכוונה ממצא פתולוגי. אם הכוונה היא לכך שאני מאובחנת עם תת פעילות אז אני מאובחנת. אם הכוונה היא למצב שבו הבלוטה כבר התנוונה, זה לא המצב אצלי נכון לעכשיו, יש לי תת פעילות, מה שאומר שהבלוטה עוד עובדת אבל בקושי. השאלה היא האם באמצעות אורח חיים בריא אפשר להאט את ההידרדרות שכבר התחילה.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי