האם ניתן להגזים באכילת ירקות?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

26/02/2011 | 12:50 | מאת: שאול

שלום אני נוהג לאכול הרבה ירקות (צמחוני\).. מעריך 1.5 קג ליום לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה שגרתיות למעקב (ללא בעיה רפואית) והתקבל אשלגן גבוה בשתן (איסוף 24 שעות) 166 לעומת מקסימום 125 בטה קרואין בדם גבוה 417 לעומת מקסימום 200. ויטמין א תקין כללית כל בדיקות המעבדה תקינות למעט 2 חריגות אלו. 1. האם צריך להקטין כמות ירקות?? 2. האם צריך להקטין מוצרי ירקות כתומים המכילים הרבה בטה קרוטין? (גזר בטטה..) עצות אחרות להתייחס לתוצאות? האם בכלל צריך להתייחס? בתודה

שאול ירקות - מותר לאכול כאוות נפשך , בתנאי שתאוכל קצת מהרבה פריטי ירקות , ולא הרבה מקצת פריטים (במילה אחת:תאוכל סלט ירקות). באשר לבעיות שציינת :שאלות - 1.האם אתה מעשן,עישנת,או מישהו מבני המשפחה מעשנים?2.האם אתה שותה מיצי-ירקות/פירות.3 .כמה שומן גוף התת-עורי שלך (במ"מ)?אלה קצת מהשאלות שהתשובות יעזרו לך לפתור את הבעיות. בברכה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי