זיגזג במשקל

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

06/10/2010 | 13:20 | מאת: karem

שלום אני עושה פעילות גופנית סבירה של שעה בממוצע 4 פעמים בשבוע כולל הליכה מהירה והתנגדות החלטתי להוריד 4-5 קילו ואומנם אחרי כ חודש הצלחתי להוריד 5 קילו לאחר דיאטה מאוזנת מה שמעניין ששמרתי על המשקל הרצוי למשך כשבוע ופתאןם אני רואה שחזרת במשקל כ שלושה קילו לא התיאשתי והמשכתי את הדיאטה לעוד שבוע ועוד פעם הצלחתי להוריד 3 הקילו שקבלתי אותם בחזרה ושוב המשקל נשמר יציב ל 3 שבועות ופתאום אני רואה שאני מקבל אותם בחזרה מאוד מוזר לי הזיגזאג הזה בפרק מן קצר אני בגיל 45 שוקל 79 BMI 26 תודה רבה

karem המשקל - הוא לא רלוונטי לבריאות , הוא משתנה, כי המשקל העיקרי של הגוף הוא - נוזלים. קח ספוג , תשרה אותו במים - ותשקול, תסחוט את הספוג - ותשקול, והנה הוא ירד במשקל, וחזור על התרגיל שוב ושוב והנה הזיגזוג במשקל. מה שקובע זה : "ריקמת שומן גוף תת-עורי + תוך ביטני", וקביעה את העובי הרצוי והשינויים- נעשה בעזרת "מד-שומן-גוף-תת-עורי". ראה בספרי "סגנון חיים בריא" ,תזונה בריאה, כרך 2, עמ'54-72 , 2007. בהצלחה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי