יעילות מניעתית

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

19/09/2010 | 08:02 | מאת: סטלה

לפרופ. קידר שלום, בהמשך לדבריך לפיהם גלוקוזמין נמצא לא יעיל, האם גם תוספי ויטמין די, סידן, מגנזיום, קיו 10, כמוסות שמן דגים וכמוסות חילבה הוכחו כבלתי יעילים מבחינת השפעותיהם הבריאותיות המניעתיות?

סטלה 1.כעיקרון בסיסי:רפואה מונעת מבוססת על אורח חיים (תזונה בריאה -ירקות/פירות/חלבונים +פעילות גופנית בריאה. נקודה.)ולא "תוספי מזון". רפואה קלינית - מבוססת על תרופות שנמצאות בפיקוח משרד הבריאות FDA,וטיפולים. 2."בהמשך לדבריך לפיהם גלוקוזמין נמצא לא יעיל" בימים אלה ישנה תביעה משפטית כנגד חברה המשווקת מוצרים אלה בגלל פרסומת - שקרית. השמרי מאד - ותהיה בריאה.

21/09/2010 | 13:58 | מאת: סטלה

פ.נ. שכחת לענות על שאלתי לגבי שאר התוספים (פרט לגלוקוזמין). אבקש התייחסותך לשאלתי עליהם. אשר לגלוקוזמין, בינתיים מדובר בתביעה ולא בפס"ד. גם לא בטוח שבמקרה דנן הפרסומת שיקרה. זה יתברר בביהמ"ש, ואין זה ראוי לחרוץ משפט שלא בסמכות. בברכה, סטלה

סטלה. יש - "מזון" ויש "מזין". יש ארבע קבוצות מזון : ירקות,פירות,חלבונים ופחמימות. יש מיליארדים של מזינים : ויטמינים, מינרלים ,trace elements,המדע מכיר רק מספר קטן של מזינים אבל כל המזינים נמצאים במזון!!!, וכל המוסיף חומרים שקרויים "תוספי מזון" שהם חיקויים לא ראויים , מוצרי תעשיה (יכל להיות אפילו ממקור "טבעי") . כל המוסיף "תוסף" - גורע. השמרי! בברכה

22/10/2010 | 11:34 | מאת: סטלה

פ.נ. תשובתך אינה עונה לשאלתי הספציפית מ-21.9, בכל הכבוד. מה תשובתך לה? האם פורסם בכתב עת שבתחום מומחיותך (אקולוגיה אנושית) שאין כל ערך לתוספי תזונה (ולא מדובר בתוספי מזון), בשום נסיבות? שבת שלום. סטלה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי