תוספים כחלק מרפואה מונעת

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

24/08/2010 | 20:03 | מאת: יובל

פ.נ. האם טיפול באמצעות תוספי תזונה (כגון ויטמין D וסידן) המומלצים, ללא מרשם, ע"י רופא במצבים רפואיים גבוליים, כגון אוסטיאופניה, יכולים למנוע הרעת מצבים כאלה וכן סיבוכים הצפויים להתפתח מהם, אם המטופל לא יקבל את התוספים המומלצים, ולפיכך יש להתייחס לטיפול כזה, בין השאר, כאל רפואה מונעת? בברכה, יובל

יובל כל תוספי המזון , הם לא מזון, והשוק מוצף בהם -ללא פיקוח של משרד הבריאות או לחלופין ה- FDA , בארה"ב כלל (שוק חופשי.פרוע).וכבר גם נאמר, "כל המוסיף -גורע". "האם טיפול באמצעות תוספי תזונה ...", בפורום זה אנחנו לא עוסקים ב-"טיפולים", אלא, במניעה - מראש. בברכה

03/09/2010 | 17:49 | מאת: יובל

פ.נ. ובכן, כיוון שכך, איזו דרך נחשבת כרפואה מונעת, כאשר מדובר באדם המנהל מזה מספר שנים אורח חיים בריא, אך יש לו בכ"ז מספר בעיות בריאותיות (כפי שציינתי בפנייה קודמת) כתוצאה מכך שלא ניהל אורח חיים בריא בשנותיו הראשונות וברוב שנות בגרותו? האם ניתן באמצעותה לבטל את הבעיות הבריאותיות דלעיל, לאחר שכבר נוצרו והתפתחו, המטופלות בתרופות? יובל

25/11/2010 | 13:35 | מאת: אלי

פ.נ. בניגוד לתשובתך, תוספי תזונה כן מפוקחים ע"י שירות המזון במשרד הבריאות, אף כי אישורו מתייחס לבטיחות הרכיבים ולא ליעילותם. מידע זה קיבלתי ממשרד הבריאות. אז מדוע כתבת שתוספי תזונה אינם מפוקחים ע"י משרד הבריאות? אלי

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי