סוגי תזונה מונעת

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

05/05/2010 | 07:06 | מאת: אליהו

פ.נ. האם תזונה טבעונית ותזונה צמחונית מונעןת מחלות יותר מהתזונה המקובלת (שאיננה טבעונית/צמחונית)? ואם כן, במה באים יתרונותיהן אלו לידי ביטוי, והיכן ומתי פורסמו מחקרים המוכיחים את קיומם? אלי

אליהו ש."האם תזונה טבעונית ותזונה צמחונית מונעות מחלות יותר מהתזונה המקובלת (שאיננה טבעונית/צמחונית?)", ת. לא, ההיפך הוא הנכון. מזון לבני אדם כולל :חלבונים מן החי (בשר, דגים, ביצים ). תאכל תזונה מונעת מחלות : מחצית מכמות המזון שאתה אוכל צריכה להיות : ירקות ופירות טריים= 50%, ורבע - חלבונים (דגים/ביצים(קשות!הלבון הלבן בלבד)/חלב/ומוצרי חלב = 25%, וכן רבע - פחמימות (לחם/ת"א/בטטה/אורז וכיו"ב)= 25%. בברכה

09/05/2010 | 12:19 | מאת: אליהו

פ.נ. תודה על תשובתך. לגבי המלצתך על ירקות ופירות טריים (= 50% מהמזון), לא ברורה ולא מובנת מאליה המלצתך על החלוקה הפנימית בין ירקות לבין פירות (למשל, 25% ירקות ו-25% פירות?. אנא הבהר. תודה ושבוע טוב. אליהו

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי