כתבת על ספורט- חצי שעה

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

02/05/2010 | 19:50 | מאת: גלית

שלום רב, פרופ' קידר, אני שמחה שגיליתי פורום עשיר ומעשיר זה. קראתי שכתבת למי שחוששת מסכרת, המלצה לעשות ספורט- חצי שעה ביום- לא יותר ולא פחות. אשמח לשמוע הבהרה רציונלית לכך. בהתיעצות עם מומחה לכושר גופני, אני הולכת או עושה ג'וגינג למשך שעה ביום (7-8 ק"מ) ובנוסף, כשלוש פעמים בשבוע גמישות או יוגה. בת 38, +3, מרגישה די נפלא. התזונה שלי דומה להצעותיך. לא מושלמת. משקל תקין. אשמח לתגובתך בעניין. תודה מראש.

גלית ש."קראתי שכתבת למי שחוששת מסכרת, המלצה לעשות ספורט- חצי שעה ביום- לא יותר ולא פחות. אשמח לשמוע הבהרה רציונלית לכך. " ת.שאלי את עצמך : מה היא המטרה שלך האם "בריאות" או "כושר"? אם -"בריאות" , כי אז "פעילות גופנית"(לא ספורט) חצי שעה ביום כאמור לעיל, כי "אפקט האימון" מחסן את כל תאי הגוף מפני חימצון- שהוא אבי אבות של כל המחלות - וזו היא "רפואה מונעת כאורח חיים" ובתהליך גם מפעילים את כל מערכות הגוף (מערכת לב ריאה וכלי דם/מערכת שרירים/מערכת מפרקים/ מערכת עצבים ואפילו מערכת העיכול ועוד)ואין פציעות מפעילות גופנית שנעשית ברמה של 60%-70% של הדופק המירבי. אולם אם "כושר" כי אז ישנם סוגים שונים של ספורט, וכל ספורט לאורך זמן יש גם את "פציעות הספורט " הייחודיות.ספורט נעשה ברמה של מעל ל - 70% של הדופק המירבי , שמחמצן את הגוף חימצון יתר. הנושא הוא רחב , אם תרצי אציע לך חומר לקריאה ולימוד. לבריאות

04/05/2010 | 21:21 | מאת: גלית

פרופ', תודה לתגובתך. נשמע בהחלט כמשהו שדורש הבנה עמוקה יותר מבחינתי. אני מופתעת בעיקר שעל פי דבריך, בשעה שנדמה לי שרצתי ובכך שיפרתי את בריאותי, הלא שחימצנתי אותו יותר. אני מצרה על כך. הגעתי למקום שהגעתי, בעיקר כי הסתמכתי על מי שנראה כמבין וכי אני פועלת נכון. אודה לך מאוד על חומר לקריאה ולימוד. בברכה, גלית.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי