חולשת מערכת חיסונית

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

19/09/2009 | 16:19 | מאת: אריאל

שלום, בשנים האחרונות אני סובל מחולי חוזר ונשנה, שמתבטא בעיקר במערכת הנשימה (חולשה, נזלת ושיעול, בדרך כלל ללא חום). קיימות תקופות בהן כל שבוע שני אני נדבק במשהו. אני טס הרבה, ויש לי ילדים רכים בגיל הגן, מה שאולי חושף אותי יותר. גם ההתאוששות לוקחת בדרך כלל מספר ימים. בכל מקרה, פניה לרופאי אוזן-גרון לא הביאה פיתרון לבעיה, ונראה שאני פשוט סובל ממערכת חיסונית חלשה. תהיתי אם יש רופא מומחה לעניין המערכת החיסונית (או באופן כללי פרקטיקה רפואית ספציפית) בה אוכל להיעזר. אני פתוח לכל כיוון ומחשבה. תודה מראש, אריאל

26/09/2009 | 11:57 | מאת: משה

אני רואה את שאלתך במספר פורומים. חיזוק מערכת החיסון מונע הדבקויות וגם (לפעמים) מחלות קשות. חיזוק מערכת החיסון מתבצע ע"י אכילת הירקות הבאים: חסה, פטרוזיליה, ברוקולי וגם צמחים אחרים כמו: כורכום, אכיניציאה, מורינגה ועוד. כל פורום של נטורופתיה ישמח לעזור לך. צום קל.

אריאל, אתה סובל מזיהום חיידקי(בקטריאלי) או נגיפי(ויראלי), וזה אופייני לאדם הטס הרבה. לדאבוני, רפואה מונעת אינה יכולה למנוע הידבקות זיהומית. יחד עם זאת, כדי להתמודד עם המחלה רצוי שתעשה פעילות גופנית בריאה , ותאכל תזונה בריאה .(ראה הערתי לעיל ב- 26/9/09 שעה 17:40 ). בדיקות יכולות לקבוע את סוג הזיהום - אם נגיפית אזי - רק הזמן יכול לעזור לסיום האפיזודה, ואם חיידקי - אז אנטיביוטיקה היא התרופה העממית, אבל רצוי גם במקרה זה לתת לזמן לעשות את שלו, כי לכל תרופה יש תופעות לוואי לא רצויות. שנה טובה ובריאה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי