המלצה מדייטנית לחצי כוס יין ביום - האם נכון?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

17/05/2009 | 21:16 | מאת: מיכאל

לפרופ' קידר שלום אני בן 55, בבדיקה נרפואית השנתית הומלץ לי ע"י הדייטנית כטיפול מונע הצטברות כולסטרול לשתות כחצי כוס מים יין ביום. מה הרעיון בכך? אודה על התייחסותך.

מיכאל, יין=אלכוהול. אלכוהול לא בריא , זה כמו סוכר מרוכז ,ועוד גורם נזק לתאי המוח . נכון שביין יש תירוש(מיץ ענבים) ובזה יש נוגדי חימצון,אבל לענבים יש יתרון על תירוש. למניעת כולסטרול - אכול תזונה בריאה ועשה פעילות גופנית בריאה - נקודה. ותאמר זאת לדייטנית - שאין קיצור דרך. מה הרעיון בכך ? ניגוד איטרסים. בברכה

22/05/2009 | 14:29 | מאת: לא מסכים

אשמח לקרוא מחקרים שזה פוגע במוח! חוץ מזה יין יש כל השנה, ענבים אין!

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי