שתיית נזלים

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

07/01/2009 | 16:48 | מאת: אורי

פרופ' קידר שלום, ברוך שובך, מקווים שנהנתה מהחופש. אולי זה הזמן להעלות את נושא שתיית הנוזלים בפורום זה. הדעה הרווחת היא לשתות מים כמה שיותר. הבנתי שדעתך שונה. האם תוכל לפרט ? תודה ושנה אזרחית טובה ובריאה לך ולכולם !

אורי קודם עיין ב http://www.mayoclinic.com/health/water/NU00283 דעתי: 10 כוסות נוזלים (כוס= לגימות כמספר 10 ק"ג משקל גוף). המזון מכיל 50% לכן צריך לשתות רק 5 כוסות מהן : כוס מים+כוס תה ירוק+כוס מרק ירקות+כוס חלב+בחירה (קפה/תה לא משקה מתוק גם לא מיץ טבעי- לא!) לפני הפעילות הגופנית + כוס מים , ועוד כוס לאחר הפעילות הגופנית. שיהיה לרוויה ולבריאות

14/01/2009 | 02:47 | מאת: מים בששון

באתר MAYO ממליצים על 8 כוסות שתיה ביום (לא 5). כמו כן בקיץ ו/או בזמן פעילות גופנית אינטנסיבית יש להגדיל את הכמות (אפילו ל 12 כוסות). זה מזיק?

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי