אקנה

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

29/10/2008 | 21:59 | מאת: אורלי

שלום רב, לבני בן ה-16 יש פצעי אקנה חריפים בכל הפנים. 1. מה הטפול המומלץ? 2. רופאת משפחה רשמה לו אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים, כדור ליום וגם אבץ. מה דעתך? תודה על ייעוצך.

אורלי הצעתי : קראי חומר על אקנה (בגוגל) וקבלי תאור מלא על הבעיה. 1.עליו לעשות פעילות גופנית המתאימה לו לפחות שעה אחת ביום (כמו Vit-a-Dancing )- רצוי באויר נקי ובשמש; 2. עליו לאכול תזונה בריאה 75% ירקות/פירות טריים + 25% חלבונים מבושלים (ביצה קשה - את החלבון הלבן בלבד+ עוף מבושל - לא שמן )+ בטטה/אורז - מבושל; 3.לא לגעת בשום תוספים/"תרופות קסם", כולל משחות וכיו"ב. 4. להמנע לפרק זמן ממתקים/דברים שמנים(כולל שמנת). 5.לצמצם את זמן ישיבה על יד המחשב במקום זה אם יש כלב לטייל עם הכלב בגן ציבורי לשיר, לשמוח , קצת "להשתולל" להרגיש בכיף במגרש משחקים. 6.לרחוץ את הפנים רק במים נקיים . לא לדאוג הזמן יעשה את של תוך פרק זמן קצר. בהצלחה ושיהיה בריא

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי