השפעה על הראייה. הסרת משקפיים. טיפול ללא ניתוח.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

19/12/2015 | 00:23 | מאת: מיכל

לד"ר שלו בנימין שלום רב! ברצוני לשאול מספר שאלות - 1. אני בת 31 וחצי, ועוד אין לי יציבות במספר של המשקפיים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?? יש לי שתי השערות ורציתי לדעת האם הן הגיוניות- השערה אחת: שהדבר קשור לטעות בבדיקת הראייה- כאשר מוספים רבע מספר הראייה נהיית חדה יותר אך מצד שני הכל נעשה קטן יותר. ויכול להיות שלא באמת היה צורך להגדיל את המספר, אך לאחר שקניתי משקפים חדשות עם מספר גדול יותר כבר התרגלתי למספר החדש ולא הייתה דרך לחזור אחורה. וכן, יתכן שזה אינטרס של האופטימטריס למכור לי משקפיים חדשות. השערה שנייה: שזה קשור לעפעפיים שלי.. נולדתי עם עפעפיים גדולים ונפולים עם הרבה עור וכפליים במשך השנים זה נהייה יותר ויותר כבד. האם זו יכולה להיות הסיבה לכך שיש עלייה במספרים? אומנם אין עלייה דרמטית ומהירה (רק רבע מספר כל שנתיים) אבל הסיבה שנדמה לי שזה קשור כי אני ממש מרגישה את הכובד של העפעפיים על העין. האם משהו מההשערות הללו נשמע הגיוני?? בנוסף רציתי לשאול עוד שאלות בהקשר זה- 2. א. האם ניתוח עפעפיים יכול לגרום לשיפור בראייה? ראיתי שכתבת שיכול לגרום לשינוי לרעה אך האם יכול להיות שיפור לטובה? ב. האם זה דבר שמשפיע על בעיות אחרות בראייה? כמו למשל גלאוקומה? או לחץ תוך עיני? (אין לי גלאוקומה אך הלחץ התוך עיני שלי גבוה יחסית לנורמה). 3. אני רוצה לעשות ניתוח לייזר לתיקון ראייה א. מה עדיף לעשות קודם - ניתוח עפעפיים או ניתוח לייזר להסרת משקפיים? ב. אם אבחר לעשות קודם ניתוח עפעפיים , כמה זמן אצטרך לחכות בכדי לעשות לייזר להסרת משקפיים. חודשים? שנים? 4. האם ידועה לך אם יש השתתפות של קופות החולים בניתוח עפעפיים (במיוחד שמדובר בבעיה מולדת ומכבידה על העיניים). 5. ראיתי שיש אפשרויות נוספות לטיפול בעפעפיים נפולים ללא ניתוח, כמו למשל- הזרקה להרמת הגבה (הילרוניקה -ד"ר אייל נס) או טיפול בפלזמה ( ד"ר יאיר גילוני) א. מה ידוע לך על השיטות הללו? ב. האם הן יכולות להבטיח תוצאה ארוכת שנים או רק הטבה קצרת מועד של מספר חודשים? ** יש לי פחד שניתוח יגרום לעיניים שלי להראות חלולות במידה ויורידו יותר מידי מהשומן ולכן חשבתי שאולי עדיף ללכת על פתרונות אחרים אך אני לא בטוחה שזה אפשרי מבחינתי כי יש לי הרבה מאוד עור וכפלים. תודה רבה לך מראש מקרב לב על ההתייחסות להודעה הארוכה שכתבתי! מיכל. נ.ב - אני יודעת שלפעמים הבעיה היא לא בעפעפיים אלא בצניחה של הגבות אך לא נראה לי שזאת הבעיה כי הגבות נמצאות במיקום מתאים ביחס לארובת העין.

19/12/2015 | 00:38 | מאת: מיכל

רציתי גם לציין שיש לי פזילה ממש פצפונת שכמעט לא נראית, האם זה קשור לעפעפיים ? כי העפעפיים לא שווים במידת הנפילות שלהם האם יכול להיות שזה משפיע על הכיוון של העיניים וגורם לפזילה?

שלום פזילה קטנה בדכ לא משפיעה על מצב העפעפיים, אלא אם מדובר בפזילה ורטיקאלית ( עם מרכיב של גובה שונה בין העיניים...) בכל מקרה - אם תרצי ,ניתן לבדוק ולייעץ. בברכה דר. שלו

שלום מיכל יש אנשים שמס המשקפיים שלהם עולה איטית - כל הזמן מסיבה לא ברורה אם עושים ניתוח עפעפיים יכול להיות שינוי באופטיקה/ משקפיים . לכן, תמיד עפעפיים קודמים לניתוח הסרת משקפיים. מחכים חודשיים לפחות בין הניתוחים.. הפורום לא נועד לצרור ארוך כל כך של שאלות בברכה דר. שלן

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים