עפעף שלא נפתח במלואו

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

07/04/2014 | 10:56 | מאת: אוהד

שלום רב, מגיל 16 החלה להתרחש תופעה שבה עפעף עין שמאל בלבד אינו נפתח במלואו. עד היום התופעה הייתה חולפת ברוב המקרים תוך כמה רגעים כאשר אני מפעיל את שרירי המצח כלפי מעלה והעפעף נפתח וממשיך לפעול כסדרו.זה היה קורה אחת לכמה שנים (כיום אני בן 28) ומקרה אחרון היה לפני 7 שנים. מזה כשלושה שבועות התרחש שוב אותו המקרה אך הפעם כאשר אני מנסה לפתוח את העין בהרמת המצח כלפי מעלה זה מחזיק למס' שניות בלבד וכאשר אני מביט כלפי מטה שוב העפעף לא נפתח עד הסוף. יש לציין כי העפעף נפתח כמעט במלואו אך לא לחלוטין, דבר המציק מאוד גם בפן האסטטי וגם בפן המוחשי ופוגע בשגרה היומית. שאלותיי הן מהי התופעה הזו וכיצד ניתן לטפל? בתודה מראש , אוהד.

שלום, צניחת העפעף שלך דורשת ברור עי נוירואופטלמולוג/ית לברור סיבת הצניחה. צניחה קבועה ניתנת לתיקון כירורגי כמובן. בברכה דר. בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים