קסנתומה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

14/09/2008 | 17:56 | מאת: אילנה

בת 38, הופעה של כתתמת לפני מספר שנים (5). בדיקות הדם לא הראו רמות כולסטרול מעבר לנורמה. א. מה הסיבה להיווצרותם (בשתי העיניים) ? ב. הדבר מראה על פעילות שאיננה תקינה, על אלו בדיקות נוספות אתה יכול להמליץ ? ג. מבחינה אסטתית מה הטיפול שניתן לבצע בלי שיווצר נזק כלשהוא לעפעפיים ?

אילנה שלום, הסיבה להופעה - נטייה אישית לעיתים בשילוב עם עליית שומני הדם. מעיד בכ 50% על הפרעה בשומני הדם.לכן - כדאי להיבדק מידי שנה שנתיים בנושא שומני הדם. הטיפול המומלץ (במידה ורוצים , שהרי מדובר בבעייה אסטטית ולא רפואית) - הסרה כירורגית. התופעה יכולה לחזור ואז ניתן לחזור ולהסיר אותה. בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים