פזילה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

09/11/2012 | 15:24 | מאת: ZACH

שלום דוקטור, נולדתי עם פזילה מולדת, שתוקנה בגיל 5 ו-6 ע"י 2 ניתוחים. סובל מפזילה מתחלפת, עין שמאל היא "החזקה שלי", ראיה 6/6 בשמאל, 6/7+ בימין. שוב, יכול לבחור בין העיניים כאשר כל עין פוזלת לסירוגין. עם השנים, החמירה וחזרה הפזילה, ולפני שנה וחצי (כיום בן 25), עברתי ניתוח בשיטת ADJUSTABLE STURURES אצל אחד מהרופאים המוכרים בתחום בארץ. בוצע לי בניתוח האחרון: bilateral medial rectus recession general with intubation התוצאות לאחר הניתוח היו משביעות רצון יחסית בשבילי, אבל אני יכול להגיד בבירור שחלה התדרדרות משמעותית אחרי כחודשיים-שלושה. הפזילה די נראית לעין. כל חיי אני מנסה להלחם בפגם האסתטי הזה הרבה שנים ולא מצליח לקבל תוצאות טובות, במיוחד שאחרי הניתוח האחרון הובטחו לי סיכויים ותוצאות טובות (שאכן היו טובות אך שוב, עם הזמן, החמירו חזרה). האם יש אפשרות וסיכוי לנתח שוב? אולי רק את העין הפוזלת (מכיוון שאני בוחר בעין החזקה לרוב?) האם יש סיכונים בניתוח נוסף בטווח קצר כל כך? לתשובתך אודה ושבת שלום

15/11/2012 | 00:58 | מאת: ד

שלום, הסיכוי להצליח בניתוח רביעי - לא נראה שווה את המאמץ... אך אם הסבל שלך עקב הפזילה גדול כל כך - לך על זה! אין סיכון נוסף בניתוח בטווח המוזכר. יש לזכור שיש לך נטייה לחזור לזויות הקודמות שלך... בברכה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים