ניתוח אנטרופיון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

10/10/2012 | 16:27 | מאת: אתי

שלום רב ד"ר שלו, אני בת 50 וסובלת מאנטרופיון. מרופא העיניים שלי (שאינו אוקולופלסטיקאי) הבנתי שניתוח הוא הפיתרון היחיד לבעיה. הרופא המליץ לא למהר לנתח אלא אם כן המצב יחריף. כרגע המצב הוא שרוב הזמן העפעף בסדר. לפעמים הוא מתקפל פנימה ומציק לי ואז אני משתמשת בפלסטר שאני מדביקה את קצהו האחד קרוב לריסים, מותחת מעט את כלפי מטה ומדביקה את הקצה השני של הפלסטר על הלחי. אחרי שעה-שעתיים אני העפעף חוזר למצב רגיל ואני מסירה את הפלסטר. אני חוששת מניתוח אך ברור לי שבסופו של דבר לא יהיה מנוס מכך. שאלותיי: 1. האם הניתוח מחזיר את העפעף למצבו הבריא, כלומר גורם להיפוך של קצה העפעף כלפי חוץ או שהאפקט דומה לזה המושג בעזרת הפלסטר, כלומר הרחקת קצה העפעף מן העין ע"י משיכתו כלפי מטה? 2. מהם הסיכונים בניתוח? 3. האם נשארות צלקות נראות? האם עלול להיווצר מצב של אסימטריה בין שתי העיניים? תודה רבה על תשובתך, אתי

שלום אתי, אין מנוס מניתוח! שטות להמשיך לטפל בפלסתר, הרי את אישה צעירה ... הניתוח מצוין, סיכויי הצלחה גבוהים, לא כואב ולא משאיר צלקת... צריך לבדוק, בד"כ הצד השני יכול לעבור גם משהוא דומה צריך לבדוק ובודאי לא לחכות... בברכה ד"ר שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים