ציסטה מעל גבה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

01/09/2011 | 15:23 | מאת: הילה

שלום, לבת שלי, תינקת בת חודשיים, יש ציסטה מעל הגבה. רציתי לדעת מה הסיבה להיווצרותה? האם יכולה להיספג? האם יש דרך אחרת לטפל בה או שמה ניתוח הוא האפשרות היחידה? תודה הילה

שלום הילה, קרוב לודאי שמדובר ב DERMOID CYST שזו ציסטה , בד"כ מליאה בחומר שומני, מולדת ש"נכלאה"בין תפרי עצמות הגולגולת. היא לעולם לא נספגת ויש להסיר אותה בניתוח בסביבות גיל שנה. צריך לדעת איך לנתח על מנת לא ליצןר צלקת במקום גלוי - לכל החיים... בברכה, ד"ר בנימין לשו

08/09/2011 | 09:40 | מאת: הילה

תודה רבה.

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים