שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

11/08/2011 | 11:07 | מאת: יעל

שלום! אני בת 54 ועומדת בפני ניתוח קטרקט. שמעתי על מקרים בהם לאחר ניתוח קטרקט ישנה צניחה גדולה של העפעף. העפעפיים שלי גם כך די נפולים ועורם דק. שאלותי הן: 1. האם בשל העובדה שעפעפי נפולים יש סיכוי יותר גדול לאחר הניתוח שהמצב יחמיר? 2. האם ידועה הסיבה לתופעה (שמעתי שזה בשל העובדה שמשתמשים במפסק לפתיחת העין בזמן הניתוח)? תודה מראש!

שלום יעל, נכון,יש סיכוי שלאחר הניתוח - העפעפיים יהיו צנוחים יותר. ונכונה היא העובדה שיש צורך בשימוש במפסק עפעפיים לניתוח הקטרקט והוא כנראה הסיבה לסיכויי ההחמרה בצניחת העפעפיים. בברכה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים