פחד מנזק לעין עקב ניתוח עפעפיים כושל.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

22/04/2011 | 15:37 | מאת: ענת

עברתי לפני 10 ימים ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים. ומצבי מאוד לא טוב: בעיין ימין יש כנראה דלקת חמורה ואני מטפלת בה בסינטומיצין ומלחחים כבר שבוע ואין שינוי לטובה. יש גוש קשיח מתחת לעיין שאינני יודעת מה מקורו. העפעף התחתון של העין נפוח מאוד ויש לי הגבלה בשדה הראיה כשאני מסתכלת למטה ולמעלה. בעיין זו צלקת תחתונה נוראית ויש לי תחושה שהקטינו לי את העיין כדי לסגור את חתך הצלקת. מכל מקום עין זו נראת יותר קטנה ופחות פתוחה. בעיין שמאלי ש לי הרגשה שקשה לי לסגור אותה לגמרי אבל פרט לזה הצלקות שלה החלימו יפה. שאלותי הן- האם יכול להיות שמבנה העיין נראה קטן בשל הדלקת שבה ויתכן שיסתדר כשהדלקת תעבור? מה יכולה להיות הסיבה שיש לי גוש מתחת לעיין ולמה אין הדלקת עוברת אחרי 5 ימי טיפול? מתי אוכל לדעת שזהו המצב הסופי כדי שאוכל לקבל יעוץ או תיקון?

שלום ענת, יתכן ומדובר בתהליך החלמה ארוך יותר מהרגיל... בכל מקרה - חשוב לשמור על ליחלוח העיניים ע"י המשחות שהומלצו לך. לתוצאה סופית של ניתוח עפעפיים יש להמתין מס שבועות. תמיד תוכלי לקבל ייעוץ נוסף ואם יש צורך - כדאי שתתייעצי עם המנתח שלך לגבי דעתו. אם יגיד שאינו יכול לתקן, או תרצי לקבל חוות דעת נוספת - פני לייעוץ נוסף. בברכה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים