ניתוח להסרת נגע בעפעף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

22/02/2011 | 18:16 | מאת: מורן

שלום! שמי מורן ואני בת 26. בקיץ האחרון פניתי לרופא עיניים בשל נגע בעפעף התחתון של עין שמאל, אשר לטענתו מדובר בוירוס הפפילומה.הנגע התגלה לפני כחמש שנים על ידי רופא עיניים אחר, אך אז היה קטן מאוד ולא משמעותי. הרופא טען כי אינו מסוכן, וההסרה לשיקולי. אבקש לשאול האם הסרתו כרוכה בסיכון הראייה, מהו משך ההחלמה והאם תיתכן פגיעה בגדילת הריסים באותו מקום שבו הוסר (הנגע נמצא בקו הרישים ממש). כמו כן, בליטה אחרת מעל עפעף זה התגלתה על ידי הרופא שטען שזהו ריס שצמח הפוך, ואכן הוא הוציא לי אותו במקום באמצעות מחט. הבעיה היא שהבליטה עדיין נשארה והיא מפריעה לי אסטטית. האם ניתן להסיר בליטה זו? מהם הסיכונים בכך? קבעתי תור לניתוח באיכילוב, ואני מתלבטת מאוד האם לבצעו. האם אפשר באותו הניתוח להסיר את שתי הבליטות? תודה רבה, מורן

שלום מורן, אכן ניתן לנתח את שני הנגעים ביחד. אם גוזרים ריסים - הן צומחות חזרה... הניתוח אינו מסוכן. תוך מספר ימים - הכל "כמו חדש"... בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים