דלקת עפעפיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

09/10/2009 | 21:16 | מאת: אורנה

אני סובלת מדלקת עפעפיים מס' חודשים ולצערי איבחנו רק לאחר כ-3-4 חודשים בהם המצב לא טופל. כרגע אני עושה קומפרסים חמים פעמיים ביום ומנגבת את הקשקשים מהריסים עם מגבון EYECARE וכבר עברו כמעט שבועיים ואין ממש שיפור. שאלתי היא: תוך כמה זמן דלקת עפעפיים אמורה לעבור? האם בגלל שלא טיפלתי כ-3-4 חודשים אז לוקח יותר זמן וכמה זמן? האם מותר לרחוץ אם העיניים והעפעפיים במי ברז מס' פעמים ביום או שזה לא מומלץ כי זה גורם לייבוש ולקשקשים והאם מותר לצלול במצב כזה בים (זאת אומרת: האם מי ים מנקים את הריסים ומזרזים החלמה מדלקת עפעפיים או שלא מומלץ להכניס הראש למי ים)? ואיך עוד מומלץ לטפל בדלקת על מנת שתעבור מהר? אשמח מאוד לתשובה, בברכת חג שמח, אורנה.

09/10/2009 | 21:19 | מאת: אורנה

בבוקר- האם חשוב לעשות את הקומפרס החם ישר כשקמים בלי שטיפה של העין במי ברז? או שלא משנה מתי עושים את הקומפרס בבוקר?

שלום אורנה, במצבך - צריך לנקות את העיניים עם מגבון עיניים לח, לחמם את העפעפיים עם כרית חימום למיקרוגל(1.5 דק. על טמפ גבוהה) ולשים על העיניים ל 15 דק. אחת ליום. מי ברז - לא מומלצים.מי ים - לא נראה שמשנים הרבה. יש מצבים שדורשים טיפול בכדורים - צריך לבדוק ע"מ להחליט... בברכה, ד"ר בנימין שלו

12/10/2009 | 13:32 | מאת: אורנה

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים