ענים דומעות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

10/09/2009 | 08:43 | מאת: בן צבי חנה

אני דומעת בשתי עיני במשך כל שעות היום מדובר לא בענים לחות אלה בדמעות המתגלגלות על הלחי בשטף. במשך השנים טופלתי בטיפות לעינים יבשות ובטיפות סטרואידים ללא תוצאות. עברתי ניתוח שחזור דרכי הדמעות DCR בעין אחת והדבר לא הואיל. הרופאה שניתחה אותי טוענת שאין לה תשובה עבורי ואינה יודעת מה לעשות. האם יש דרך טיפול נוספת בבקשה ? הדבר מפריע לי בחיי יום יום .

שלום חנה, האם לאחר ניתח ה DCR שעברת - שטיפת דרכי הדמעות עוברת בצורה תקינה? אם יש סימן שאלה - כדאי לבצע מיפוי דרכי דמעות! רק אם המיפוי תקין - ניתן לחשוב על ייצור יתר של דמעות כסיבה לדמעת. בד"כ הבעייה הינה חוסר ניקוז - ואז ניתוח כמו DCR - אם מצליח - מנקז את הדמעות ומונע דמעת... בברכה, ד"ר בנימין שלו

12/09/2009 | 07:48 | מאת: חנה בן צבי

דר' דיין שלום ותודה על התגובה שטיפת דרכי הדמעות תמיד עברה בצורה תקינה לפני ואחרי הניתוח המשכנו בבדיקות מאחר והיה חשש שהשטיפה תקינה מאחר והיא מבוצעת בלחץ של מזרק ולא בלחץ טבעי לפני הניתוח עשיתי בדיקת מיפוי דרכי הדמעות עם טיפות רדיואקטיביות ולהלן התשובה: הודגם ניקוז מעין ימנית הודגם איחור בניקוז מהעין השמאלית עם חסימה יתכן חלקית בגובה פונקטום לסיכום : ניקוז דרכי דמעות תקין מימין הפרעה בניקוז דרכי דמעות משמאל כמתואר האם יש דרך להמשך טיפול?

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים