שעורה חוזרת לילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

28/08/2009 | 08:06 | מאת: שירלי

בוקר אור. בני בן 5.5 שנים. ברקע יש לו אלרגיה אביבית וכן הוא מנוזל לעיתים תכופות. בחודשים האחרונים היו לו 3 ארועים חוזרים של שעורה במקומות שונים בעין. יש לציין שבפעם הראשונה רופאת העניים פספסה זאת ואבחנה זאת כאלרגיה ורק רופא אחר "עלה" על כך. לפני מספר ימין הופיעה שעורה נוספת בעפעף תחתון כוללת נפיחות ואודם. הוחל טיפול ע"י רופא עניים ע"י סינטומיצין וכן אוגמנטין PO. בנוסף לפני שהעגנו לרופא החלנו בקומפרסים של פדים עם תה פושר על העניים. לטענת הרופא הקומפרסים רק מחמירים את המצב והציע לעשות קומפרסים עם ביצה קשה. דבר נוסף שהוא ציין 2 דברים. בתחילה, זה שיש לו נזלת וכילד בן 5 הוא לא הכי הגייני בעולם (לא משנה כמה אנו משתדלים הוא עדיין מורח את הנזלת עם הידיים ולפעמים מגרד בעין. לא יעזור כמה מדברים איתו מסבירים לו ומנסים למנוע זאת) לא גורם לדלקות החוזרות. הדבר השני הוא שלרוב הדלקות החוזרות עשויות לבוא בעקבות שינוי בכלכלה: עודף של חלבונים ופחממות בכלכלה. לי זה לא ממש נשמע הגיוני. ולא מצאתי בשום מקום מידע שמחזק את דבריו. האם דברים אלו נכונים? איך אנו יכולים למנוע את הופעת הדלקות החוזרות? האם זה יכול להיות קשור לאלרגיה שלו? אודה על תשובתך ויום טוב. שירלי

שלום שירלי, נראה שהילד סובל מדלקת עפעפיים כרונית. חלק מזה הן ה"שעורות" החוזרות. הטיפול: היגיינה של שפת העפעפיים עם תכשירי ניקוי עפעפיים + חמום של העפעפיים עם כרית חימום למיקרוגל (אפשר גם ביצה קשה חמה בתוך גרב דקה...). זאת - 3 פעמים ביום - כשיש שעורה ופעם אחת ביום כשאין(כדי למנוע הופעת השעורות...) אם יש גם אלרגיה - יש להיות בטוחים... ואז - לטפל גם בה...טיפןת אנטיהיסטמיניות בעיקר ולעיתים יש גם צורך בטיפות סטרואידים לזמן מוגבל.. בהצלחה ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים