למפדמה ובצקת סביב העין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

29/04/2009 | 17:52 | מאת: ניב

בס"ד אני כבן 47 סובל מהשמנה יתר לחץ דם סוכרת מאוזנת תרופתית ולמפדמה ברגליים. עברתי טסטים לאלרגיה כולל מבחני טלאי בבית חולים ונמצא שאני לא אלרגי. מדי פעם ללא סיבה שאני יכול לזהות. אני קם בבוקר עם תחושה של גרד קל באד העיניים. ותוך דקות גם עם אני לא נוגע בעין סביב העין מתנפח גם העפעף וגם מתחת לעין עד למצב שהעין נסגרת לגמרי. לפעמים זה עובר לעין השניה. ולפעמים מתחיל בשני העיניים. לאחרונה התחילה בצקת למפטית ברגליים. האם יכול להיות קשר? האם בצקת סביב העין יכולה לנבוע מבעיה למפטית. האם ניתן לאבחן את זה בצורה ודאית זאת לצורך קבלת טיפול מתאים. והאם קיים טיפול? עד עכשיו קיבלתי משחה שמכילה קורטיזון למריחה על העפעף. אבל זה לא פותר את הבעיה ולוקח כמה ימים עד שהבצקת נעלמת בברכה ניב

שלום ניב, הסיפור מתאים יותר לתגובה אלרגית. בצקת לימפטית - יותר כרונית. בד"כ אין עזרה מתבחיני אלרגיה כשיש תגובה אלרגית בעיניים... תנסה לבודד מה השתנה בסביבתך ויכול לגרום לך תגובה אלרגית... מאבקת כביסה ועד שמפו, קרם, וכו. הטיפול העיקרי - מניעת החשיפה. תרופות אנטי - היסטמיניות - עוזרות , אך גם יכולות לגרום הירדמות יתר. לפי הסיפור שלך -דיאטה - הייתה מקטינה לך בעיות רבות... בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים