אסימטריה בין 2 העיניים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

13/03/2009 | 02:22 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, יש לי צניחה מולדת קלה בעין שמאל שרואים אותה בעיקר שאני קם משינה,בעייפות (בתמונות גם ), מצד שני יש לי מפתח בעין ימין . למה? אין לי מושג (ידוע לי דלקת חריפה בגיל 3 חודשים) . רואים מדי פעם את הלבן מעל עפעף ימין. הייתי אצל 3 רופאים אחד טען מפתח עין ימין שצריך להוריד עפעף ימין, רופא שני טען שבגלל הצניחה בעין שמאל ימין נפתחת בגלל שהמוח מנסה לפתוח עין שמאל ולא יכול , רופא שלישי הרגשתי שיותר רצה לרצות אותי . מה הפתרון במצב כזה? האם נתקלת בתופעה של צניחה בעין אחת ומפתח של עין שניה? במצב של עירנות המפתח בולט, ובמצב של עייפות הצניחה בולטת (שלושת הרופאים הם ד"ר יואב ורדיזר, ד"ר יסעור וד"ר גיא בן-סימון). ממש קשה לי מה לעשות במצב כזה ואיזה סוג ניתוח עליי לעבור למרות שהבעיה קטנה אבל כמו שתארתי ב-2 עיניים מנוגדים אחת צניחה אחת מפתח, הדבר גורם לחוסר ביטחון , אני מפחד להרים את העפעף השמאלי ויהיו לי עיניים שימי תבורי חח או עיניים נפולות מה עושים במצב כזה כתבתי הרבה רואים שאני מיואש ועוד מדבר קטן שנראה למשפחה שלי אבל לי מציק.

שלום יוסי, היית כבר אצל רופאים טובים לבדיקה. אתה לא מצפה ממני , בלי לראות אותך לפתור לך את הבעיות שהם לא שיכנעו אותך - לאחר שראו אותך... בכל מקרה מדובר כנראה בבעייה שצריך לפתור אותה בניתוח של העפעף העליון בשתי העיניים: אחר להוריד מעט והשני להרים מעט... בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים