לפרופ' צדיק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/12/2001 | 15:15 | מאת: אלון

שלום רב, קודם כל תודה על עזרתך. אצור איתך קשר כאמור פי שאמרתי לי. אשמח אם תוכל לעיין באימייל ששלחתי לך - מכיל את כל הממצאים שהיו עד כה בסדר כרונולוגי. אשמח אם ממך יגיע הפתרון לבעייה. תודה. אלון

מצ"ב מכתבי לאורטופד: דר' נכבד! למר אלון נמצאו רמות סידן מעל הנורמה בבדיקות דם, רמות ה- PTH תקינות, אולם גבוהות יחסית לרמת הסידן בדם. בעקבות זאת בצעו הרופאים הדמיה ומצאו בלוטת פאראתירואיד מוגדלת ומחשבתם שיתכן ומדובר ביתר פעילות של הפאראתירואיד. מאידך נמצאו למר אלון 2 נגעים בעצמות שטיבם אינו ברור בשלב זה. נראה לי שיש לקחת דוגמת תאים לבדיקה מיקרוסקופית-פתולוגית כדי לוודא מה נמצא בתוכה כיוון שגם רקמה גידולית יכולה לגרום לכך שרמת הסידן תעלה. על כן נראה לי שיש צורך בבצוע ביופסיה בכבוד רב פרופ צבי צדיק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים