קניגומסטיה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/02/2002 | 17:51 | מאת: רונן

שלום דר. אני בן 27 עם מבנה חזה יחסית גדול לגבר. לאחר בדיקות שבוצעו לאחרונה (ממוגרפיה ו US נמצאה מבנה שומני של רקמת השד. אני בחור שמנמן (90) , אך גם לאחר דיאטות רבות מבנה השד לא השתנה. החזה התחיל לצמוח בגיל 13 , בגיל זה ביצעתי בדיקות הורמנליות בבי"ח בלינסון והבדיקה נמצאה גבולית. עד היום למדתי לחיות עם הנושא (וזה לא קל). לאחרונה הנושא עלה על הפרק לאחר שאימי חלתה בסרטן השד ומהבדיקה הפתולוגית של הגוש נמצאה בעייה הורמונלית מסוימת. אבקש לשמוע את הצעתך בנושא ואילו בדיקות עלי לעשות רונן

23/02/2002 | 19:12 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג י

1. בודקים את רמת ההורמון הגברי=טסטוסטרון, את רמת ההורמון הנשי=אסטרוגן ואת ההורמונים האחראיים על שיחרורם=LH, FSH (כמובן לאחר שבבדיקה גופנית מלאה!!! לא נמצא דבר חריג. לעיתים בהתאם לבדיקה הגופנית מבקשים בדיקות נוספות (ביטא-HCG 2. אם כל הבדיקות תקינות ונראה שהחזה גדול גם אם זה על חשבון רקמת שומן - ניתן ע"י כירורג פלסטי להפתר מהבעיה 3. לא תמיד ירידה במשקל עוזרת לפתור את הבעיה

24/02/2002 | 20:02 | מאת: רונן

שלום פרופ צדיק - דחוף היום קיבלתי את תוצאות הבדיקות ESTRADIOL 147 FSH 2 HCG<2 LH 3.3 PROLACTIN 420???? FREE T4 - 11.8 TESTOSTERONE 19.20 TSG 1.97 אני ממתין לתור לרופא שלי עם בדיקות אלו אשמח לשמוע את הערכתך בנושא בתודה מראש רונן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים