TSH ורפואה משלימה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2001 | 11:18 | מאת: שרונה

שלום אני בת 25 ומזה 10 שנים נוטלת אלטרוקסין. עד לפני שנתיים וחצי המינון היה 700 מק"ג לשבוע, מאז ועד לפני חודשיים וחצי ירד ל - 600 בשבוע ומלפני חודשיים וקצת, המינון הורד ל - 500 בשבוע. (ערך TSH בבדיקת הדם בספטמבר היה 0.01). בבדיקת הדם האחרונה (לפני כשבוע) ערך ה - TSH כמעט ולא השתנה - 0.05 למרות ההורדה במינון. יש לציין בנוסף עייפות קשה מאד בתקופה הנ"ל, המוסברת ע"י תסמונת התשישות הכרונית. לפני שלושה חודשים התחלתי ללכת עם מדרסים. בשביל העייפות אני מנסה ללכת לטיפול רפלקסולוגי. תיארתי לרפלקסולוגית מדוע התחלתי ללכת עם מדרסים והיא טענה שמקום הלחץ העיקרי אותו תיארתי ברגליי הוא בדיוק מקום בלוטת התריס ואולי ההליכה על מדרסים ושינוי חלוקת המשקל על הרגליים לדבר הרצוי, הוביל לתחילת פעולה תקינה של הבלוטה ולכן ההורדה האחרונה במינון לא משפיעה. האם זה יכול להיות? הייתכן שאוכל להפחית מאד ואולי להפסיק לגמרי טיפול באלטרוקסין? אחרת איך ניתן להסביר שהורדה במינון לא שינתה את ה - TSH, האם עליי לעבור בדיקות נוספות? בברכה, שרונה

15/12/2001 | 17:01 | מאת: פרופ' צבי צדיק

1 . אינני דן על דברים בתחום הרפואה המשלימה כיוון שהדבר אינו בתחום המומחיות שלי 2. כדי שמנון האלטרוקסין יהיה בתחום המתאים לך ערכי ה- TSH צריכים להיות בתחום הנורמה, רצוי באמצעה. אם ה- TSH נמוך סימן שאת מקבלת יותר מידי אלטרוקסין 3. אינני יכול לענות על האם את צריכה טיפול לתמיד או לא כיוון שאינני יודע מה המחלה היסודית שלך. יש סיבות שונות שבגללן מתחילים טיפול ובכל סיבה המהלך יכול היות אחר. 4. כדי לראות את השפעת ינוי המנון על תפקוד הבלוטה: א. מחכים 3 בועות לאחר שינוי המנון ב. לוקחים את האלטרוקסין רק לאחר בדית הדם ביום הבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים