הבהרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/12/2001 | 00:20 | מאת: אלון

פרופ צדיק שלום, אבקש לעשות מספר "תיקונים" : 1. אין עדות לדלקת כלשהיא בגוף. ספירת דם ושקיעת דם - תקינים לחלוטין. בבדיקת רופא לא נמושו בלוטות למפה - אך האולטרא סאונד מצא מספר בלוטות למפה, כאמור שהגדולה שבהן היא בגודל 0.55 * 2 ס"מ. מהי הסיבה ההגיונית ביותר והסבירה ביותר לעיניין הגדלת בלוטות הלמפה במפשעה מימין ? אבקש לציין כי הנגעים בעצמות הם במפרק הסקרואיליאקי (SIJ) השמאלי. בבדיקת MRI נראו מוקדים בעלי סיגנל הטרוגני באיליום ובסקרום. 2. לאחר קונסיליום שהיה בין הרופא האנדוקרינילוג לבין כל הרופאים של הרפואה הגרעינית הוחלט על כך שנכון לעתה לא ייעשה שום טיפול ויחזרו "על הקליניקה" בעוד כחודש וחצי. הרגשתי היא שהם בעצם טרם יודעים במה מדובר. האם יש טעם בלהמתין לאור העובדה שהמקום בו אני מטופל ונמצא במעקב - הוא המקום השני אליו פניתי והרגשתי היא כי הם מתייחסים למקרה ברצינות הראוייה אלא רק שתמוה בעיני ההמתנה. 3. האם באופן מסוייג אתה תומך בביו]פסיה לנגע בעצם - במפרק ? למה התכוון האורטופםד כשאמר שייתכן וביופסיה של העצם תשפוך אור על כל מה שלא ידוע עד כה ? 4. אבקש להדגיש כי הבדיקה הבאה והבדיקה האנדוקרינולוגית תהא בעוד כחודש וחצי לערך ולא בעוד מספר חודשים. 5. אני מודה לך עד מאוד על הקדשת זצנך למקרה שלי ועל תשובותיך העינייניות והמפורטות. אלון

1. לא נראה לי לחכות חודש וחצי 2. בלקיחת דוגמא מתוך נגע מתכוונים לראות את סוג החומר בפנים- החל מגורמי דלקת ומחלה, תאים המופיעים בצחלה הנקראת איאוזינופיק גרנולומה וכלה בגרורות של גידול 3. לקיחת דוגמא מתוך נגע אינה כל כך מסובכת וקל מאד להחליט ולבצע תוך יום-יומיים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים