המשך עיניין בירור רפואי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/12/2001 | 00:10 | מאת: אלון

פרופ' שלום רב, אבקש לעשות מעט סדר בכל הבלאגן שייתכן ונוצר. הבירור האורטופדי הוא כעת בשלב שב - 26.12.01 יוחלט אם יש לבצע ביופסיה של העצם. מכל מקום, אם יוחלט על כך יהיה זה עיניין של ימים אחדים מה - 26.12.01 במידה ויוחלט על כך כאמור. יש ממצא של היפוקלציאוריה די משמעותית ובנוסף לכך יש היפרקלצמיה עם רמה של עד 11 כאשר בדרך כלל היא 10.7 לערך. מיפוי MIBI הראה פעמים נגע באיזור "קליטה אקטופית מאורכת". רמת ה - PTH היא 26.6. רמת ויטאמין D מסוג OH - 25 ברמה מעט מוגברת של 38.6 אולטראסאונד של בלוטת התריס ופרה תיאוריד לא הדגים שום ממצא (יש לציין כי הוא נעשה כחודש וחצי לפני המיפוי של המיבי הראשון) ולא היה בו שום ממצא פתולוגי. בבדיקת אולטראסאונד של בלוטות הלמפה נמצאו "במפסעה מימין קדמית ומדיאלית לכלי הדם מודגמות מספר בלוטות למפה, הגדולה שבהם בגודל 0.55 * 2 ס"מ. במשפעה משמאל אין עדות לבלוטות מוגדלות. בבדיקת איזור בית השחי מימין לא נראו הגדלה של בלוטות למפה או כל ממצא פתולוגי אחר" יש לציין כי הממצא בעצם הוא מצד שמאל באיזור מפרק ה - SIJ. לאור זאת, נערך קונסיליום בין הרופא האנדוקרינולוג לבין כל הרופאים שיש באיזוטופים (הרפואה הגריעינית). הוחלט כי אני אשר בבירור אשר יחודש, בסיבות 15 לפברואר. יש מי שקורא לזה "מעקב" ואף חוסר וודאות לגבי מה שיש שם בגרון... אני אשמח לקבל את דעתך לאחר מכלול הנתונים שהבאתי לידיעתך. מובן לי וברור לי כי דבריך נאמרים בהסתייגות, שכן המקרה אינו מולך. אני אשמח אם תהא לי אפשרות לשלוח לך באופן מפורט יותר את מכלול כל הממצאים לאימייל או כל דרך אחרת בה תמצא לנכון. המון תודה על סיועך.

13/12/2001 | 13:31 | מאת: אלון

והאם יש קשר להגדלת בלוטות הלמפה במפשעה מימין ? יש לציין - ספירת דם ושקיעת דם - תקינים

1. לעניות דעתי בלי לראות אילו תאים יש באיזורי הנגעים בעצם יהיה קשה להחליט 2. אני דוחה החלטות למועד יותר מאוחר כאשר יש לי סיכוי לקבל עוד נתונים - לא נראה לי שיהיו נתונים נוספים עקב פסק זמן של מספר חודשים ועל כן צריך להחליט עכשיו. 3. לדעתי במקרה כזה אתה צריך לקבל חוות דעת מצוות נוסף. יתכן וצוות זה מצה את עצמו , לא הגיע לפתרון, קשה לו להחליט מה לעשות ואין לו רעיונות נוספים. 4. בלוטות לימפה מוגדלות האפשרויות הן: 1. זיהום בעבר בחידקים ברגל או בפטריות בכף הרגל 2. גרורות של גידול המתישבות בבלוטת הלימפה - לא סביר במקרה שלך, 3. מחלת שריטת החתול ומחלות שונות אחרות שאינן קשורות לעיניין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים