קורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/12/2001 | 11:40 | מאת: גלי

שלום אני מטופלת בדקסמטזון כתוצאה מרמה גבוהה של 17-HO פרוגסטרון . רציתי לדעת ממה נובע יתר 17- HO פרוגסטרון והאם יש בעייתיות בטיפול בדקסמטזון ? יש לציין שלמרות הטיפול בדקסמטזון הרמה של הפרוגסטרון עדיין לא ירדה לרמת הנורמה . בתודה מראש

רמה גבוהה של 17 הידרוקסי פרוגסטרון, מעל דרגה מסוימת, מעידה על חוסר חומר מסויים (אנזים) בבלוטת יותרת הכיליה. האנזים הוא מרכיב בשרשרת יצור הקורטיזול. יחד עם עלית ה- 17 הידרוקסי פרוגסטרון עולים הורמונים זיכריים הגורמים לשעור יתר ולעיתים להפרעות במחזור. כיוון שיש חסר מסויים במסלול יצור הורמון הקורטיזול, עד שאין רמה מספקת של סטרואידים בדם ה- 17 הידרוקסי פרוגסטרון יהיה גבוה. אלא אם כן נוסיף סטרואידים מבחוץ. דקסאמטזון הוא מספיק טוב לשם כך. אם אין דכוי מספיק טוב של ה- 17 הידרוקסי-פ סימן שעדיין לא הגעתם לאיזון הרצוי. מאידך , אם המינון של הסטרואידים גבוה מדי נגרמת השמנה. פרק על כך יכתב תוך חודש באתר www.gdila.co.il

13/12/2001 | 11:36 | מאת: גלי

תודה על תשובתך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים