נשירת שעיר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/12/2001 | 15:58 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 26 וסובלת זה זמן ממושך מנשירת שיער חריפה, מחולשות וסחרחורות. הופניתי לבירור אצל רופא אנדוקטריני ולאחר בדיקות דם נמצא כי רמת האנדרוגנים שלי היא 11.4 ורמת הפרולקטין היא 635. כל שאר בדיקות הדם ההורמונליות היו בתחום הנורמלי. זה שלוש וחצי שנים אני לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג אורטוסיקלן. הרופא האנדוקטריני המליץ לי להחליף את הגלולות לדיאנה. הוא אומר שזה עשוי גם לעזור לאקנה שיש לי על הפנים. בנוסף, הוא הציע לי לעשות בדיקת דם נוספת שנעשית ביחד עם זריקה במשך כשעה. מה דעתך על ההמלצה להחליף את הגלולות ועל הנחיצות של הבדיקה הנוספת? האם יכולות להיות סיבות נוספות לנשירת השיער (למשל, לחץ). תודה ציפי

הבדיקה של השעה מטרתה לחפש מקור להפרשת יתר של הורמון היכול לגרום לצמיחת שער . אם לא ימצא כל דבר יוצא דופן בבדיקה זו ובבדיקות המשלימות, הטיפול שהוצא הוא הטיפול הפופולרי ביותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים