פרולקטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/12/2001 | 23:21 | מאת: מאי

שלום, אני בת 21, בריאה בד"כ, לפני כמה חודשים התחילו לי בחילות קשות, אחרי בירורים רבים בכל התחומים, נמצאה אצלי רמה גבוהה מאוד של פרולקטין. הנורמה 120-620 כשלי יש 1150. בנוסף לבחילות אני סובלת מהפרעות בראיה שלא היו אף פעם, וקצת סחרחורות. עברתי סיטי ראש שיצא תקין, ועכשיו אני בבירור. איזה עוד בדיקות כדאי לעבור, ומה דעתך? תודה רבה,

ערכי הפרולקטין אינם גבוהים מאד. אם הערכים אינם ענקיים אני מוודא את הנקודות הבאות: 1. בדיקת הפרולקטין נלקחה אחרי השעה 10 בבוקר, לפחות שעתיים לאחר הקימה משינה ו לאחר מנוחה של שעה עם מחט בווריד - אי שמירה על כל הגורמים האלה יכולים להעלות את הפרולקטין מבלי שיש בעיה אמיתית 2. יכול לקרות שהפרולקטין גבוה בגלל תת פעילות של בלוטת התריס על כן יש לוודא ש- TSH אינו גבוה 3. הפרולקטין הוא הורמון שמצבי לחץ גורמים לעליתו (כאב, פחד וכו') 4. יתכן שהבעיה היסודית שלך אינה קשורה לפרולקטין 5. בחלק מהאנשים הפרולקטין מעט גבוה ולא תמיד מוצאים סיבה לכך לאחר שמוודאים כל זאת - רק אז עוברים לשלב הבא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים