CYCLIC AMP

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/12/2001 | 11:52 | מאת: אלון

פרופ' שלום, רציתי לדעת מהי הבדיקה CYCLIC AMP (של איסוף שתן ל - 24 שעות). מה מטרת הבדיקה ומה היא באה לבדוק ? תודה מראש

10/12/2001 | 21:00 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

CYCLIC AMP חומר זה נוצר בהשפעת הורמונים בתאים שונים כשליח של ההורמון המפעיל מערכות בתוך התאים בדרך כלל מבצעים איסוף שתן לחומר זה כדי לבדוק פעילות של הורמון הפאראתירואיד. הורמון זה הוא בין האחראיים על משק הסידן. בהשראתו נוצרת חצי מכמות ה=CAMP המופרשת בשתן. אם כמותו בשתן תהיה רבה תהיה זו הוכחה להפרשת יתר של הפאראתירואיד וסיבה למשל לסידן גבוה בדם

11/12/2001 | 00:03 | מאת: אלון

האם למעשה זו בדיקה שבאה לשלול היפרפראתיאודיזם ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים