התפתחות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/12/2001 | 10:29 | מאת: שלי

שלום רב, בתי הבכורה, בת ה-15 כמעט, קבלה מחזור בגיל צעיר מאד - 10 ו-8 חד'. כפי שצפו הרופאים בשעתו נעצרה צמיחתה לגובה והיא עומדת היום על 152 ס"מ, מה שגורם לה לתסכול ולדאגה. במהלך המעקב הרפואי שבוצע לא הוצע שום טיפול רפואי, על אף בקשותינו החוזרות (הורמונים נאסרו אז לשימוש ע"י משרד הבריאות באופן זמני, כמדומני, וכן צילום כף יד הראה פוטנציאל קטן מאד לצמיחה). אנחנו מבינים כי אין כעת פתרון פיזי לתופעה ופועלים במישור הרגשי - בתמיכה, עידוד וכד'. משום מה, כל העניין הותיר בנו תחושה שלא בדקנו ולא עשינו די כדי למנוע זאת (רופא הילדים אליו פנינו, בהיותה בת 8 , ביטל חששות שהעלינו באשר להתפתחות מינית מוקדמת). מאחר שיש לנו בת נוספת, בת 8.5 כעת, אנו מבקשים למנוע הישנות של התופעה, במידת האפשר כמובן. הילדה נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי שנתי. האם לדעתך יש משהו שעלינו לדעת או לעשות מעבר לכך, בשלב זה? אשמח לקבל ממך תשובה מפורטת ככל האפשר בנושא. ושאלה להשבעת הסקרנות - האם גיל קבלת הוסת נקבע ע"י פוטנציאל הצמיחה או להיפך - הצמיחה מושפעת מרמת ההתפתחות המינית? מתנצלת על אורך המגילה ומודה לך מראש על התייחסותך. חג אורים שמח!

10/12/2001 | 21:05 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

1. גמר ההתבגרות המינית היא קובעת את סיום הגדילה ולא ההפך 2. אחרי גיל 8 שנים הופעת סימני התבגרות היא תופעה נורמלית ואין סיבה לענב את ההתבגרות אלא במקרים נדירים 3. לא נראה לי שיש לך סיבה לכל מוסר כליות - לא הכל בידינו 4. אם יש לך חששות בקשר לבת הצעירה - למה לחיות בחשש? פני לבדיקת רופא , הוא יכול לחזות מה יהיה הגובה הסופי עם תום הגדילה ואפשר להתכונן לכל מצב במועד

10/12/2001 | 22:58 | מאת: שלי

ראשית, תודה לך על תשובתך המפורטת. בהתייחס לסעיף 4 שלך - הילדה נמצאת במעקב רפואי. מה כוונתך ' להתכונן לכל מצב במועד'? באיזה אופן ניתן להתכונן ובאילו כלים רפואיים ניתן להשתמש כדי לנסות ולמנוע מצב דומה? באיזה שלב ניתן להשתמש בכלים אלו מבלי 'לאחר את הרכבת'? שוב תודה

01/02/2002 | 23:59 | מאת: א ש

בתי עוד מעט בת 9 . ישנה אצלה התפתחות מוקדמת (ניצני חזה). צילום כף יד מראה על גיל 10-11 הומלצה ע"י אנדוקרינולוג לטיפול בזריקות לעיכוב הגדילה אנו חוששים לטיפול הממושך (3 שנים) מעונינים לשמוע מכאלה שעברו טיפול דומה או לחילופין האם לבצע את הטיפול ?????

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים